Otopark teknolojisinde yerli atağı

Otopark teknolojisinde yerli atağı

4.5 milyon aracın trafikte seyir ettiği İstanbul’da sektörün önde gelen şirketleri yatırım için düğmeye bastı.

Türkiye’de otopark sektöründe faaliyet gösteren yerli şirketler, otopark alanında teknolojik altyapıya çağ atlatmak için İSPARK öncülüğünde bir araya geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSPARK 85 bin araçlık otopark kapasitesini artırmak amacıyla yeni projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. Otomatik ,yarı otomatik ve dönme dolap park sistemlerini vatandaşların kullanımına sunarak dar alanlarda birden fazla aracı parklandıran İSPARK Apart Parklarla cadde ve kaldırımlara park eden araçlara da çözüm üretecek. Ülkemizin alanında uzmanlaşan ve uluslararası alanda da yatırımlara imza atan yerli otopark şirketleri İSPARK'la masaya oturdu. Kent genelinde Otopark Master planı kapsamında belirlenen yerlerde 20 bini Apart Park olmak üzere 50 bin kapasiteli otopark yapılması için görüşmeler başladı. İSPARK kısa zamanda otopark kapasitesini 150 bine çıkarmayı hedefliyor.

Kurulduğu günden bu yana faaliyet alanında ilklere ve yeniliklere imza atan İSPARK, modern park sistemlerini İstanbul'da daha yaygın ve etkin bir biçimde kullanabilmek için teknoloji üreticilerini buluşturdu. Car Lift, Combi Lift, ve Dönme Dolap Park gibi teknolojik sistemler ile otopark kapasitesini artıran ve mahalle aralarındaki parklanma sorununa çözüm üretecek Apart Parklar projesini hızlandıran İSPARK, 11 yerli firma ile teknoloji zirvesi gerçekleştirdi.

İSPARK Genel Müdürlük binasında yapılan görüşmeye; Akomachinery, Altınay Robot, MİMSAN, Otomatik Otopark Sistemleri, ÖZİSMAK, Özkanlar Metal, POLİPARK, ROBATS, SANMAK, Sider Park ve Skyline Parking firmaları katıldı. Genel Müdür Mehmet Çevik, Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Korkut ve birim müdürleri tarafından karşılanan firma yetkilileri yapılan görüşmeler sonunda güç birliği yapılması gerektiği görüşünde birliğe vardı.

Teknoloji Şirketleri OİD'li Oluyor

Türkiye genelinde otopark sektöründe faaliyet gösteren kamu ve özel sektör kuruluşlarının bir araya gelerek kurduğu OİD( Otopark İşletmecileri Derneği) daha geniş kapsamlı hizmet ve projeler üretmek amacıyla Otopark teknolojisi üreten firmaları da kendi çatısı altında topluyor. İSPARK Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen teknoloji zirvesinde bir araya gelen firma yetkilileri OİD çatısı altında toplanma konusunda görüş birliğine vardılar.

Dernek Başkanı ve İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik firma yetkilileri ile yaptığı görüşmede geliştirilen sistemlerin Türkiye genelinde yaygınlaşması için dernek bünyesinde yapılacak çalışmaların çok daha faydalı ve etkili olacağını vurguladı.

Yeni şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.