Otomotiv Lisesi İş Garantili Eğitim Verecek

Otomotiv Lisesi İş Garantili Eğitim Verecek

Otomotiv endüstrisinde nitelikli insan kaynağını karşılamayı amacıyla kurulan Otomotiv Teknik Lisesi 2010-2011 eğitim-öğretim yılında hizmete giriyor.

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB)'den yapılan açıklamaya göre, temeli atılan ve büyük bir bölümü tamamlanan OİB Otomotiv Anadolu Teknik Lisesi için geri sayım başladı. 2010-2011 eğitim ve öğrenim yılında hizmete girecek teknik lise, iş garantili eğitim verecek.

Eğitim 5 Yıl Olacak

OİB Otomotiv Anadolu Teknik Lisesi'nde orta öğretim programlarında öğrenim görecek öğrencilerin masrafları OİB tarafından karşılanacak. Eğitim İngilizce hazırlık sınıfıyla birlikte 5 yıl olacak. "Bilişim Teknolojileri", "Elektrik-Elektronik Teknolojisi", "Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri", "Makine Teknolojisi", "Metal Teknolojisi" ve "Motorlu Araçlar Teknolojisi'" olmak üzere 6 programda eğitim verilecek. Okulun bu denli kapsamlı olması, Türkiye'de ilk ve tek özelliğini kazandırıyor.

720 Öğrenci Eğitim Görecek

Bursa Valiliği, Nilüfer Kaymakamlığı, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle ve Görükle Belediyesi'nce sağlanan 21 bin 760 metrekarelik araziye yapılan okulda 720 öğrenci eğitim görecek. 24 milyon TL maliyetle, 24 dersliğin yanı sıra fizik, kimya ve biyoloji laboratuarları, 6 adet atölye, 300 öğrenci kapasiteli pansiyon binası, 720 kişilik spor salonu, 560 kişilik çok amaçlı salonu ve 4 daireli lojmandan oluşan okul, bir eğitim kompleksi olarak tasarlandı.

OİB Otomotiv Anadolu Teknik Lisesi, önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde hizmete girmeye hazırlanırken, öğrenciler burada meslekî bilgi ve beceriler kazanarak iş hayatına adım atacaklar. Okulda eğitim alacak öğrenciler ayrıca ilgi, yetenek ve başarılarına göre yüksek öğretim programlarına hazırlanabilecekler. Yabancı dili dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde öğrenebilecekleri ve otomotiv endüstrisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanlar olarak yetiştirilecekler.

"Nitelikli Kadroya İhtiyacımız Çok Fazla"

OİB Başkanı Ferit Süneli, "Otomotiv ana ve yan sanayinin kalbi niteliğindeki Bursa'da ve Türkiye genelinde nitelikli insan kaynağımızı bu okulumuzdan sağlayacağız" dedi.

Otomotiv endüstrisinin 2008 yılında 5 milyar dolar, 2009'da ise krize rağmen 3 milyar doların üzerinde dış ticaret fazlası vererek ekonomiye katkı sağladığını vurgulayan Sünneli, Avrupa ülkeleri arasında genelde 5. büyük otomotiv sanayi haline gelindiğini, otobüste birinci, hafif ve ağır ticari araçta ise ikinci sırada bulunulduğunu hatırlattı. Sünneli, şöyle devam etti: "Bizim nitelikli kadroya artık daha fazla ihtiyacımız var. Bizim bazı özel amaçlarımız var. İstiyoruz ki öğrencilerimiz en az bir yabancı dili çok iyi öğrensinler. Biz nitelikli tekniker istiyor olsak da bazı öğrencilerimiz yüksek okullara da gidecekler. Biz okulun eğitiminde, işletmesinde her aşamasında olacağız. Bu aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesidir. Bunda da rol model olmamız önemlidir."

Milliyet