Oto pazarına akın eden vatandaşlar fiyatlardan dertli

Oto pazarına akın eden vatandaşlar fiyatlardan dertli

Ramazan Bayramı öncesinde son kez kurulan ikinci el oto pazarında, otomobil almak isteyenlerin fazla olması dikkat çekti.

Ancak oto almak isteyen vatandaşlar, araç sahiplerini bayramı fırsat bilerek fiyatları yükseltmekle suçladı. Otomobil almaktan vazgeçenler, fiyatların normal zamanlara göre 2 ila 5 bin lira arasında yüksekliğinden dert yandı. 

Ramazan Bayramı'nda ulaşım sorununu çözmek, bayram ziyaretlerini rahatlıkla yapmak isteyenler bayram öncesinde son kez kurulan ikinci el oto pazarına akın etti.

Oto Galericiler Sitesi’nde kurulan oto pazarında bayram nedeniyle oto satanların azlığı kadar oto almak isteyenlerin sayısının fazla olması dikkat çekti.

Baktıkları otomobillerin fiyatlarının yüksekliğinden dolayı vazgeçenler, otomobil almadan eve geri döndü. Vatandaşlar, bayramda hiç kimsenin aracını satmak istemediklerine işaret ederek, araba almak için yaptıkları pazarlıklarda ise fiyatların yüksekliğine tepki gösterdi.

Bayram sonrasında ikinci el otomobil fiyatlarının yüzde 20 gerileyeceğine ileri süren bazı vatandaşlar, bayramda tatili rahat geçirmek, eş dost, akraba ziyaretlerini ailece daha rahat yapabilmek için otomobil almak istediklerine dikkat çekti.

Ancak fiyatların, normal zamanlara göre 2 ile 5 bin lira arasında yüksek olduğunu ileri sürerek, araç sahiplerini 'bayram fırsatçısı' olarak suçladı. 

Yozgat’tan gelerek aracını satışa çıkartan bir vatandaş ise galericiler sitesine girmek zorunda bırakılmasına ve buraya giriş içinde 15 lira ücret istenmesine tepki gösterdi.

Vatandaş, Yozgat ilinden 100 lira gibi akaryakıt tüketerek geldiklerini bir de 15 lira para istenmesine anlam veremediklerini belirterek, “İçeri girmediğimiz için de bu sefer dışarda satış yapmamız yasaklanıyor.

Sağa, sola ip çekiyor, engelliyorlar.

Bu yetmiyormuş gibi para cezası yazıyorlar.

Sorumlu yetkili kim ise vatandaşın işini kolaylaştırma adına ücreti ya 5 liraya düşürsünler ya da hiçbir şehirde olmayan oto galericilerle oto pazarının aynı yere kurulmasını engellesinler.

Vatandaşın işini kolaylaştırsınlar.” diye çağrıda bulundu. 

Oto Galericiler Sitesi içerisine 15 lira para alındığı için girmek istemeyen araç sahipleri ise araçlarını galericiler sitesinin biraz uzağındaki apartmanların arasında satışa çıkartıyor.

cihan

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.