Osmanlıca'ya yoğun ilgi!

Osmanlıca'ya yoğun ilgi!

lkadım Belediyesi, HAYRAT Vakfı ve İlkadım Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan Osmanlı Kursları yoğun ilgi görüyor.

Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine bir ay önce Osmanlıca kursunu açan İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü,  bünyesinde birçok farklı kursla eğitim hizmetlerini sürdürüyor. Halkın talepleri doğrultusunda İngilizce kursundan bilgisayar kursuna, enstrüman kurslarından aşçılık, ebru, hat, kitre sanatı gibi geleneksel Türk el sanatlarına kadar 100’ü aşkın birçok dalda kurslar düzenleyen İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kaybolmaya yüz tutmuş el sanatları konusunda da önemli adımlar atmaya hazırlanıyor.

“GEÇMİŞLE GELECEK ARASINDA BAĞ KURUYORUZ”

Belediye olarak kültür-sanat faaliyetleri geçmişle gelecek arasında köprü vazifesi gördüklerini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, tarihi ve kültürel zenginliklerimizin korunması ve yeni nesillere aktarılması istikametinde attıkları her adımın, toplumsal birikime ve hafızaya bir katkı sağladığını kaydetti.

Halktan gelen yoğun talep üzerine Osmanlıca kursunu açtıklarını söyleyen Başkan Erdoğan Tok, “Geçmişten gelen zengin kültür hazinelerimiz ve milli manevi değerlerimizle buluşmak için faydalı olacağına inandığımız  bu  kursumuzun hayırlara vesile olmasını diliyor; tüm halkımızı zengin kültür mirasımız ve geçmişimizle köprü kurmaya, bu büyük kültür hizmetine katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.