Osmanlı mescidinde yapılanları engelleyemeyen halk isyan etti

Osmanlı mescidinde yapılanları engelleyemeyen halk isyan etti

Osmanlı'nın ilk açık mescitlerinden Bursa'daki tarihi Namazgah Camii, madde bağımlılarının mekanı haline geldi.

Osmanlı'nın ilk açık mescitlerinden Bursa'daki tarihi Namazgah Camii, madde bağımlılarının mekanı haline geldi. Ramazan ayında yüzlerce kişinin katılımıyla açık havada teravih namazlarının kılındığı cami, son günlerde içki içip uyuşturucu kullanan gençlerin işgaline uğradı. Camiden her sabah içki şişeleri topladıklarını vurgulayan Mahalle Muhtarı Ruhhan Görgün, bağımlılarla mücadele edemediklerini belirterek, yetkililerden yardım istedi.

Caminin şadırvanının, oturma yerlerinin bağımlılar tarafından tekmelenip kırıldığını belirten Muhtar Ruhhan Görgün, mescidin duvarlarına yazılan yazıları gösterdi. Temizlikçilerin her sabah çuval çuval içki şişesi topladığını anlatan Görgün, kendisinin de cami tuvaletlerinde uyuşturucu alımında kullanılan malzemeler bulduğunu ifade etti.

"CAMİDE İÇKİ İÇİLMESİNİ İSTEMİYORUZ"

Görgün, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Burada teravih namazı kılınıyor. İnsan kalabalığı olduğu için tinerciler gelemiyorlar. Ramazan geçtikten sonra buraya tinerciler, alkol alan gençler geliyor. Biz bunlarla karşılaşmak istemiyoruz. Bunlarla ben muhtar olarak mücadele ediyorum. Muhtarlık burada olduğu için gündüz gelip içemiyorlar. Gece geliyorlar, saat üçte, dörtte gelip içiyorlar. Biz bunları mahalleli olarak istemiyoruz. Osmanlı'nın sefere çıkarken ve sefer dönüşü, namaz kıldığı, ibadet ettiği böyle bir mekanda biz alkol alan gençleri istemiyoruz, yetkililerden yardım bekliyoruz."

bursa-namazgah.jpg

"MAHALLELİMİZ PARKTAN GECE GEÇEMİYOR"

Bölgeye özel güvenlik verilmesini isteyen Görgün, "Burası açık bir namazgah, bir mescit. Burada böyle şeylerle karşılaşmak bizi çok üzüyor. Biz burada sadece teravih namazı değil, bayram namazlarını da kılıyoruz. Osmanlı da kılmış. Balkanlara sefere çıkarken ilk çıkış noktası bu mekan. Büyükşehir belediyemizin katkılarıyla restorasyon yapıldı ama yapıldıktan sonra burası sahipsiz kalmış gibi görünüyor. Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Recep Altepe tarihi mekanlara çok önem veriyor. Balkanlarda da çok önem veriyor. Hassas olduğunu biliyorum. Belediye başkanımızdan buraya sahip çıkmasını rica ediyorum. Bu durumu kendisi bilmiyordur. Sizin aracılığınızla bunu duyurmak istiyorum. Mahalle halkımız buraya geldiği zaman geceleri sataşmalar oluyor. Mahallelimiz parktan gece geçmeye korkuyor."

Mahalle sakinlerinden Seyit Küçük de "Doğru bir şey değil burada içki içilmesi. Gençler son zamanlarda ne yapacaklarını şaşırdılar. Burası namazgah, adı üzerinde, bu tür yerlerde içki içilmesi caiz değil, tasvip etmiyorum." diye konuştu.

osmanli-nin-ilk-ustu-acik-mescidi-bagimlilari-2-7676112_x_o.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.