Osmanlı Araştırmaları Vakfı gençlere ücretsiz kitap dağıtacak

Osmanlı Araştırmaları Vakfı gençlere ücretsiz kitap dağıtacak

Gençlerin tarih bilincini artırmak için harekete geçen Osmanlı Araştırmaları Vakfı, kitap kampanyası başlattı.

Kampanya ile vakfın yayınları arasında olan “Bilinmeyen Osmanlı”, “Sorularla Ermeni Meselesi” ve “Belgeler Gerçekleri Konuşuyor” kitapları sponsorlar aracılığıyla gençlere ücretsiz dağıtılacak.

Vakıf Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akgündüz'ün kampanya ile ilgili yaptığı açıklama şöyle:

"Osmanlı Araştırmaları Vakfı olarak 1994 yılından beri tarihimiz ile alakalı birçok kitap yayımladık. Bu kitaplar içinde ecdadımız Osmanlı Devleti hakkında yanlış bilinen gerçekleri belgeleri ile birlikte yayınlayarak ülkemizde tarih bilincinin artırılmasına katkıda bulunmaya çalıştık. 

"Geçen 27 senelik dönemde kitaplarımızı okuyan ve tarihini daha yakından tanıma fırsatı bularak yetişen gençler, çeşitli platformlarda tarihimizi anlattı ve tanıttı. Özellikle gelişen teknoloji ile tarihimiz hakkında yapılan film ve dizilerle tüm dünyanın dikkatini çektiler ve ister İslam dünyası ister batı devletlerinde en çok izlenen diziler olmayı başardılar. Bu gelişmeler tarihimizin bütün dünyada biraz daha tanınmasına vesile oldu. Biz Osmanlı Araştırmaları Vakfı olarak bu gelişmelere küçük de olsa bir katkı sağlayabildiysek ne mutlu bizlere diyebiliyoruz. 

"Bu bağlamda yeni nesil gençlerimizin tarih bilinçlerini artırmak ve doğru tarihimizi anlatmaya sürekli katkı sağlamak için “Bilinmeyen Osmanlı”, “Sorularla Ermeni Meselesi” ve “Belgeler Gerçekleri Konuşuyor” (Beş adet küçük boy kitap) isimli eserlerimizi gönüllülerden gelecek destek ile dağıtmaya karar verdik. Bir grup iş insanının inisiyatifi olarak başlayan bu kampanyamıza sizler de katılabilir ve ücretsiz dağıtılacak bu kitapların daha çok gence ulaşmasına yardımcı olabilirsiniz.

"1 adet kitabın ücreti 50 TL olarak belirlenmiştir, bu ücret karşılığı istediğiniz kadar miktarı Vakfımıza göndererek (bildirerek) bu kampanyaya katkı sağlayabilirsiniz. Sizlerden gelecek isteklerin toplam adedi Vakfımız tarafından Üniversite öğrencilerine, lise öğrencilerine ve tarih meraklılarına gönderilecektir. Eğer tanıdığınız, burs verdiğiniz öğrencileriniz de var ise, onlar için de kitaplarımızdan alıp (gönderilmesini sağlayıp) bu kampanyaya destek olabilirsiniz. 

İletişim Bilgileri:
Tel: + 90 212 513 40 33 (İrtibat: Said Nohut)
E-mail: [email protected]
www.osmanlisahafi.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.