Osmaniye'de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri başladı

Osmaniye'de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri başladı

Osmaniye’de İl Müftülüğü tarafından organize edilen ve bir hafta sürecek Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri başladı.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah’ın da katıldığı toplantıda konuşan İl Müftüsü Ramazan Çortul haftanın Müslümanlara yakışır bir şekilde idrak edileceğini söyledi.

Kutlu Doğum Haftasının halk tarafından sevinç ve heyecanla karşılanarak büyük bir ilgi ve destek gördüğünü kaydeden Çortul, “Kutlu Doğum Haftasına ilgi ve desteğin her yıl fark edilecek derecede artarak devam ettiğini memnuniyetle görüyoruz. Her sene olduğu gibi bu sene de müftülüğümüzün çatısı altında sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelinerek haftanın etkinlikleri planlanmış ve programlar bir kitapçık haline getirilerek halkımızın bilgi ve istifadesine sunulmuştur. Önemi ve lüzumu açık olan Peygamber Efendimizi anlama ve anlatmayı sadece camilerimizde değil, çağdaş bir yaklaşımla, günümüz iletişim araçlarından ve tanıtma usullerinden yararlanmak suretiyle gerçekleştiriyoruz. Sevgili Peygamberimizin doğumu mutlu bir hadisedir. Hz. Peygamberimizi ve onun güzel ahlakını dahi iyi ve doğru bilmemizin dini hayatımızda müstesna bir yeri vardır.” dedi.
Bu seneki Kutlu Doğum Haftasının ana konusunun “Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi” olduğunu kaydeden İl Müftüsü Ramazan Çortul, “Bu esas konu etrafında mümtaz ve seçkin kıymetli ilim adamı hocalarımız çok istifade edeceğimiz değerli görüşlerini ortaya koyacaklardır. 19 Nisan Salı günü saat 13.30’de Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezinde Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın konuşmacı olarak katılacağı 'Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi' konulu konferansa bütün halkımız davetlidir." diye konuştu.
Stargündem