Oslo Anlaşması'ndan bu yana 125 bin Filistinli alıkonuldu

Oslo Anlaşması'ndan bu yana 125 bin Filistinli alıkonuldu

Filistinli esirler konusunda uzman olan Abdunnasır Fervane, siyonist işgal rejiminin 13 Eylül 1993 tarihinde Oslo Anlaşması'nı imzalamasından sonra geçen süre içinde 125 bin Filistinliyi alıkoyduğunu belirtti.

Fervane, Oslo Anlaşması'nın imzalanmasına rağmen siyonist işgal rejiminin Filistinlilere yönelik baskınlarının ve alıkoymalarının bir gün bile durmadığını dile getirdi ve alıkonulanlar arasında milletvekilleri ve bakanlar da dahil olmak üzere toplumun tüm kesimlerinden insanların bulunduğuna dikkat çekti.

Fervane, işgal rejiminin bu süre içinde alıkoyduğu ve zindana attığı onca insana yer açabilmek için birçok yeni zindan ve gözaltı merkezi inşa ettiğini söyledi.

Oslo Anlaşması'nın imzalanmasından sonraki süre içinde 111 esirin şehit olduğunu, bunların da genellikle, işkence, kasıtlı öldürme veya tıbbi ihmal sebebiyle olduğunu ifade etti.

Fervane, onlarca esirin de zindandan çıkmalarından sonraki çok kısa bir süre içinde, zindanda maruz kaldıkları hastalıkların etkisiyle hayatlarını kaybettiklerini belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.