OSB'lerde 100 özel meslek lisesi açılacak

OSB'lerde 100 özel meslek lisesi açılacak

Milli Eğitim Bakanlığı, şimdi de Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) özel meslek liselerinin sayılarının artırılması için kolları sıvadı.

Dershaneleri özel okula dönüştürüp binlerce özel okulun açılmasını sağlayan Milli Eğitim Bakanlığı, şimdi de Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) özel meslek liselerinin sayılarının artırılması için kolları sıvadı. Sanayi sektörünün kalifiyeli eleman sorununa çare olması için OSB'lerde özel meslek lisesi açan iş adamlarına öğrenci başına teşviğin verildiği sistemle üç yılda 20 okul açan Bakanlık, 100 adet yeni özel mesleki ve teknik lisenin açılmasını daha sağlayacak. Nitelikli ara eleman yetiştirilmesini sağlayan bu okullarda öğrenim gören öğrenciler için alanına göre ödeme yapılıyor. 9. sınıf öğrencileri için öğrenci başına 3 bin 800 lira ödeme yapan Bakanlık; Makine Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Elektrik Elektronik Teknolojisi ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri bölümleri için öğrenci başına 5 bin 500 lirayı okullara ödüyor. Bakanlık ayrıca Metal Teknolojisi, Plastik Teknolojisi, Gıda Teknolojisi, Kimya Teknolojisi ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri bölümleri için de 5 bin lira ödeme yapıyor.

40 MİLYON LİRA ÖDEME YAPILDI

OSB'lerdeki özel meslek liselerinde öğrenim gören öğrenci sayısını 10 bin 64'e ulaştıran Bakanlık, 2014-2015 eğitim yılında bu okullarda öğrenim görenler için patronlara 40 milyon lira ödeme yaptı. 


Türkiye 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.