Ortak sınavlar e-kılavuzu yayınlandı

Ortak sınavlar e-kılavuzu yayınlandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liselere geçiş için 8'inci sınıfların gireceği ortak sınavlara ilişkin e-kılavuzu yayımladı.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında 8'inci sınıf öğrencilerinin gireceği ortak sınavlara ilişkin e-kılavuza, bakanlığın "http://www.meb.gov.tr" ve "http://oges.meb.gov.tr" internet adreslerinden ulaşabilecek.

Kılavuza göre, birinci dönem ortak sınavlar 25 ve 26 Kasım'da mazeret sınavları 12 ve 13 Aralık'ta, ikinci dönem ortak sınavları ise 27 ve 28 Nisan'da, mazeret sınavları da 14 ve 15 Mayıs'te gerçekleştirilecek.

Öğrenciler birinci gün oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, ikinci gün oturumunda  fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri yazılılarına girecek. Ortak sınavlar, saat 09.00, 10.10, 11.20'de başlayacak ve aynı anda yapılacak. Öğrencilere her yazılıda 20 soru için 40 dakika cevaplama süresi verilecek. Değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört çeşit kitapçık verilecek.

İptal halinde soru tüm öğrenciler için doğru kabul edilecek

 Soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecek.

Ortak sınavlara itiraz dava açma süresi

Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının bakanlıkça yayımlanmasından itibaren en geç 5 takvim günü içinde ÖDSGM resmi internet sayfasından yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecek.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.