Orman suçları son 13 yılda yüzde 70 azaldı

Orman suçları son 13 yılda yüzde 70 azaldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünün (OGM) yaptığı denetimler sonucu, ormanlarda işlenen suçlar son 13 yılda yüzde 70 azaldı.

Bakan Eroğlu, "Ormanlarımızın usulsüz insan müdahalelerinden korunması konusundaki çalışmalarımızı orman teşkilatımız vasıtasıyla en etkin biçiminde yürütüyoruz. Bu çerçevede 28 orman bölge müdürlüğü, 243 orman işletme müdürlüğü, bin 406 orman işletme şefliği, bin 552 toplu koruma ekibi, 21 hassas alanlar koruma ekibi kuruluşu ormanlarımızı koruyor" ifadesini kullandı.

Orman suçları 2015'te 9 bin 358'e düştü

Ormanların korunmasında geçen yıl 5 bin 91 orman muhafaza memurunun görev yaptığını vurgulayan Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bu etkin koruma sayesinde 2002'de 30 bin 887 seviyesinde olan orman suçları, 2003'den itibaren kademeli olarak azalmaya başladı ve 2015 yılı sonu itibarıyla 9 bin 358'e düştü. 2015'deki suç sayıları ile 2002 yılındaki sayıları kıyasladığımızda, orman suçlarında yüzde 70 azalma olduğunu görüyoruz."

Orman suçlarındaki bu azalmanın sadece denetimlerdeki sıkılaşmadan kaynaklanmadığına dikkati çeken Eroğlu, "Orman-halk ilişkilerindeki iyileşme, orman sevgisinde küresel anlamda yaşanan artış bu suçların azalmasında etken oldu" diye konuştu.

Ormanları korumak için eğitimler veriliyor

Ormanların kanun dışı müdahalelerden etkin bir şekilde korunması için insanların orman sevgisi konusunda bilinçlendirilmesinin önemine işaret eden Bakan Eroğlu, "Bu hususta özellikle ormanlarda yaşayan orman köylülerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımızı eğitiyoruz. Sadece vatandaşlarımız değil, görevli personelimiz de koruyucu faaliyetler konusunda eğitiliyor. Bu eğitimleri alan gerek vatandaşlarımız gerekse personelimiz ormanların korunmasında daha hassas davranıyorlar. Böylece orman suçlarında kademeli bir azalma yaşanıyor" değerlendirmesinde bulundu.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.