Orman köylüsü seracılığı sevdi

Orman köylüsü seracılığı sevdi

Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında başlatılan çalışmalarda orman köylüsü seracılığı sevdi.

Japonya Uluslararası Kalkınma Ajansı'nın desteklediği proje kapsamında Erzurum'un Oltu, İspir, Tortum, Uzundere ilçelerinde teşvik edilen seracılık, orman köylüsüne iyi bir gelir kapısı oldu.

Orman köylüsünün yaşam koşullarını iyileştirmek, gelir düzeyini artırmak, göç etmelerini önlemek amacıyla yürütülen sosyal boyutlu projeye katılanlar seralarında domates ve hıyar üretiyor. Orman Bolge Müdürü Muhammet Salih Çetiner, "Erzurum'un Oltu, İspir, Tortum, Uzundere ilçelerini kapsayan dış kaynaklı projenin maliyeti 102 milyon TL'yi buluyor. Orman köylülerinin yaşam şartlarını iyileştirmek, gelir düzeyini artırmak, göç etmelerini önlemeyi amaçlıyor. Sosyal boyutu bir proje. Bu kapsamda orman köylülerine arı kovanları, güneş enerji sistemleri dağıtılıyor. Ayrıca yeni seralar kuruluyor, eskiyen seraları onarılıyor. Orman köylülerine ciddi manada destek vermiş durumdayız. Orman köylerinde yaşayan 40 aileye 504'er metrekarelik seralar yaptırdık. Domates ve salatalık fidelerini de veriyoruz. Orman köylüsü ilkbaharda yaptığı üretimin meyvelerini aldı. Mevcut seralarda ikinci ürün olarak domates ve salatalığın yerine marul, turp ve havuç ekildi. Günümüzde artık orman köylüsünün yüzü gülüyor" diye konuştu.

Öte yandan Oltu ilçesinin Özdere Mahallesi Muhtarı Muhsin Demir ve Uzundere ilçesinin Çağlayan Mahallesi'nden Ayhan Ören, orman köylüsünün seracılık sayesinde iyi bir gelire kavuştuğunu bildirdiler.


DHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.