Ordulular ücretsiz internete kavuşuyor

Ordulular ücretsiz internete kavuşuyor

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: "TEDES'le birlikte hemşehrilerimize ücretsiz Wi-Fi imkanı sağlıyoruz. Altınordu, Fatsa, Ünye, Perşembe ve Ulubey ilçelerinde Türkiye'nin en büyük ücretsiz internet ağını oluşturduk"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, TEDES projesi kapsamında, "TEDES'le birlikte hemşehrilerimize ücretsiz Wi-Fi imkanı sağlıyoruz. Altınordu, Fatsa, Ünye, Perşembe ve Ulubey ilçelerinde Türkiye'nin en büyük ücretsiz internet ağını oluşturduk" dedi.

Yılmaz, Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) merkezini ziyaret etti. TEDES yetkililerinden bilgi alan Yılmaz, sistemin faaliyete geçmesiyle şehir trafiğinde önemli rahatlama olacağını belirtti.

Türkiye'nin en büyük ücretsiz Wi-Fi alanını kurduklarını ifade eden Yılmaz, "TEDES'le birlikte hemşehrilerimize ücretsiz Wi-Fi imkanı sağlıyoruz. Altınordu, Fatsa, Ünye, Perşembe ve Ulubey ilçelerinde Türkiye’nin en büyük ücretsiz internet ağını oluşturduk" dedi.

TEDES'in kesinlikle cezaya yönelik bir uygulama olmadığını kaydeden Yılmaz, "Sadece hız ve kırmızı ışık ihlallerinde ceza uygulanıyor. TEDES sisteminde öncelik vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği, diğeri ise trafiğin rahatlaması. Çünkü bazı tIR ve kamyonlar, kavşaklara çok hızlı giriyor. Bu da can ve mal kaybına bağlı kazalara yol açıyor" diye konuştu.

Yılmaz, TEDES'le birlikte akıllı kavşak sisteminin de devreye gireceğini belirterek, şunları söyledi:

"Bu sistem, kavşaklardaki yoğunluğa göre kendini ayarlıyor. Önceki ve sonraki kavşakları  da ona göre düzenliyor. Ulubey kavşağında bir yoğunluk var ve sonrasındaki kavşak eğer açık ise önce Ulubey kavşağını açıyor. O yoldaki akış devam ettiriliyor, ara bölgelerdeki akışı durduruyor. Böylece ana hattaki akış hızlanmış oluyor. Tüm kavşaklar, kendi arasında haberleşerek akıllı bir şekilde trafiği yönlendirmeye çalışıyor. Bu da yüzde 30'a kadar verimlilik sağlıyor."

TEDES'le birlikte hız koridorlarının oluşturulacağını dile getiren Yılmaz, "İl genelinde hız koridorları oluşturuldu. Yine bu koridorun hız limitini de Emniyet Genel Müdürlüğü bildirecek. 10 plaka tanıma sistemi yer alıyor. Yine tekrarlıyorum, tüm bu hizmetlerin tek amacı vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğidir" ifadesini kullandı. 

TEDES Projesiyle Kent Kameraları uygulamalarının da hayata geçirileceğinin müjdeleyen Yılmaz, "TEDES’le birlikte gurbette yaşayan hemşerilerimizin memleket hasretlerini bir nebze olsun dindirmiş olacağız. Şehrin belli merkezlerine yerleştirilecek kameralarla Dünya’nın neresinde olursa olsun, herkes Ordu'yu 24 saat canlı olarak izleyebilecek" şeklinde konuştu.

Kaynak : AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.