Ordu kan bağışında Ağustos hedefini aştı

Ordu kan bağışında Ağustos hedefini aştı

Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Cengiz Dönmez, Ağustos ayı için belirledikleri bin 400 ünite kan bağışının üzerine çıkarak toplam bin 496 ünite kan bağışı yapıldığını ve yıllık hedeflerinin yüzde 66'sına ulaştıklarını söyledi.

Ordu'da 2015 yılı kan bağışları fındık hasat sezonununda da devam ediyor. Kan Bağış Merkezi tarafından Ağustos ayı için belirlenen kan bağış hedefi geçildi. Ağustos ayı için kan bağış hedefi fındık hasat sezonu sebebi ile bin 400 olarak belirlendi. Kan Bağış Merkezi'nin hasat sezonuna rağmen yaptığı yoğun çalışmalar ve özel şirketlerin düzenlediği kan bağış kampanyaları sonucunda Ağustos ayının tamamlanması ile birlikte hedef aşılarak bin 496 ünite kan bağışı yapıldı. Ordu'da 2015 yılının ilk 8 ayının sona ermesi ile birlikte yıllık hedefin yüzde 66'sı tamamlanarak 13 bin 158 ünite kan bağışı gerçekleşmiş oldu. Ağustos ayında ilk 20 gün toplanan kan bağışlarının çok az olduğunu ve sonraki günlerde artış yaşandığını belirten Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Cengiz Dönmez, "Ağustos ayının fındık hasat sezonuna denk gelmesi ve şehir merkezlerinin boşalması kan bağış oranlarını düşürdü. Sonraki günlerde yaptığımız çalışmalar ve özel şirketlerin düzenlediği kan bağış kampanyaları etkili oldu ve bin 400 ünite kan bağış hedefimizi aştık ve bin 496 ünite kan topladık. Eylül ayı için ise hedefimizi bin 700 ünite kan olarak belirledik" dedi.

DÖNMEZ: "KAN BAĞIŞININ BİR KÜLTÜR OLMASINI İSTİYORUZ"

2015 yılının son 4 ayında düzenli kan bağışlarının devam etmesini isteyen Dönmez, "Kan bağış merkezimiz yoğun soluklu bir çalışma sergiledi ve Ordulu vatandaşlarımızında destekleriyle Ağustos ayında bin 496 ünite kan bağışı gerçekleştirildi. Yıllık hedefimizin de yüzde 66'sını tamamlayarak 13 bin 158 ünite toplam kan bağış sayımız oldu. Haziran 2015'ten bu yana okulların kapanması, mübarek ramazan ayı, aşırı sıcak havaların seyretmesi ve fındık hasatı gibi zorlu süreçleri geride bıraktık. Eylül ayı kan bağış hedefimiz bin 700 ünite kan bağışıdır. Yılın sonuna kadar kalan 4 aylık süreçte düzenli ve gönüllü kan bağışının bir kültür, bir yaşam şeklimiz olarak sürdürülmesi ümidiyle, kan ve kan ürünü ihtiyacında kendi kendisine yetebilen bir ülke olacağımız günü hasretle bekliyoruz" diye konuştu.

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.