Ordu Çevreyolu ne zaman açılıyor?

Ordu Çevreyolu ne zaman açılıyor?

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz,"Çevre yoluyla Ordu'nun trafik sorununa neşter vurulacak. Havalimanının dört katı maliyetinde olan çevre yolu ile şehir trafiği nefes alacak" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu'da trafiğin sık sık tıkanması sonrası Çevre Yolu Projesi'nin gündeme getirildiğini belirterek, 2007 yılında proje çalışmalarına başlanılan 19 kilometrelik Ordu Çevre Yolu'nun ihalesinin 600 milyon liraya yapılarak Temmuz 2012'de temelinin atıldığını, 2016 yılında hizmet vermeye başlanılacağını açıkladı.

Yılmaz, "Çevre yoluyla Ordu'nun trafik sorununa neşter vurulacak. Havalimanının dört katı maliyetinde olan çevre yolu ile şehir trafiği nefes alacak" dedi.

Yolun çok güçlükle yapıldığı ve tünellerin zorluklarla aşıldığına dikkat çeken Yılmaz, şunları kaydetti: "Akçaova Irmağı"ndan ayrılarak Boztepe'nin altından tünelle geçecek Ordu Çevre Yolu, Civil Irmağı'nı ve Sivas Yolu'nu viyadükle geçip Ordu Üniversitesinin arka tarafından devam edip, Turnasuyu mevkisinde mevcut yolla birleşecek. Havalimanının dört katı maliyetinde olan yolun 9 kilometresi tünelle geçiliyor."

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.