Ordu 'acil’e koştu

Ordu 'acil’e koştu

Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. İsmet Kolomuç, 2015 yılında il genelinde bulunan özel ve kamu hastanelerin acil servislerine 1 milyon 259 bin kişinin başvurduğunu açıkladı.

Dr. İsmet Kolomuç, Ordu’da sağlık hizmetleri geliştikçe sağlık hizmetinden yararlanan kişi sayısının arttığını belirtti. İnsanların artık en küçük rahatsızlıkta hastaneye başvurduğunu dile getiren Kolomuç, “2015 yılında kamu ve özel tüm hastane acillerine başvuru sayısı 1 milyon 259 bin 212 oldu. İl genelinde acil servislere günlük başvuru sayısı ise ortalama 3 bin 500 civarında” dedi.

112’NİN KAPASİTESİ ARTTI

112 Acil Sağlık Servisi’nin kapasitesinin üzerinde çalıştığını belirten Dr. Kolomuç şöyle devam etti: “2002 yılında 2 Acil Sağlık istasyonu ile hizmet verilirken bugün 36 Acil Sağlık istasyonuna ulaşıldı. İlimizde 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu başına düşen vaka sayısı her geçen yıl artıyor. Son açıklanan nüfus verilerinde, Ordu’nun merkezi konumundaki Altınordu ilçesi nüfusu 202 bin civarında. Bu durumda yaklaşık 40 bin kişiye 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu düşüyor. İstasyon başına günlük ortalama 8 vaka düşmesi gerekirken, bizim istasyonlarımız günlük 12 civarında vakaya ulaşıyor. İstasyon sayımız 13 yılda neredeyse 18 kat arttı ama yine de olması gerekenin üstünde çalışıyor. Bu nedenle ilerleyen zamanda ihtiyacı olan ilçelerde yeni 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu açmayı planlıyoruz.”

112’YE GELEN 10 ÇAĞRININ 8’İ ASILSIZ

112 Acil Çağrı hattına gelen çağrıların çoğunun asılsız çıktığını belirten Dr. Kolomuç, “2015 yılında 112 acil servis hattına 793 bin 579 çağrı ulaştı. Bu çağrıların yüzde 83’ünü asılsız çağrılar oluşturdu. Halkımızdan bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Ayrıca hastane yöneticilerimizden de asılsız çağrıların önüne geçmek, trafikte ambulansa yol verilmesi konusunda Bakanlığımızın başlattığı 112 Medya Kampanyasına destek bekliyoruz” diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.