O'nun (asm) merhameti Kutlu Doğum'da

O'nun (asm) merhameti Kutlu Doğum'da

Diyanet tarafından hazırlanan siteyi ziyaret eden herkes, İslam'da merhamet ve şefkat ile ilgili tüm bilgelere ulaşacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, 14-20 Nisan 2011 tarihleri arasında kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası ana teması "Hz. Peygamber (sav) ve Merhamet Eğitimi" konusunda kamuoyunu bilgilendirmek için www.merhamet.org adresli internet sitesi kurdu.
Bilindiği gibi Diyanet İşleri Başkanlığı, geçtiğimiz haftalarda bu yıl Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin ana temasının "Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi" olarak belirlendiğini açıklamıştı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de yayımladığı mesajda, tarih boyunca ortak insanî bir değer olarak kabul edilen merhametin, hayatın her alanından hatta dünyadan çekilmeye başladığını, bu kıymetli duygudan boşalan yeri, şiddet, öfke ve zorbalık gibi insanoğlunun ortak aklı tarafından asla tasvip edilmeyen olumsuz duyguların doldurduğunu görmenin üzücü olduğu kadar düşündürücü bir durum olduğuna dikkat çekmişti.

AYET VE ÖZLÜ SÖZLER VAR

Başkanlık, bu hedef doğrultusunda planlanan birçok etkinliği yanı sıra bir de internet sitesi kurdu. www.merhamet.org adresli sitede 'merhamet'in önemine dikkat çeken ayet, hadis, makale, hikâyeler, özlü sözler ve şiirler yer alıyor. İl müftüleri, tüm vatandaşları hafta boyunca düzenlenecek etkinliklere katılmaya davet etti. Hz. Peygamber (sav) ve merhametin bütün boyutları ile anlaşılmaya ihtiyaç olduğuna dikkat çeken il müftüleri, bu konuda www.merhamet.org sitesinden de istifade edilebileceğini belirttiler.

ŞEFKAT GÜNDEMDE TUTULACAK

Hafta boyunca Diyanet İşleri Başkanlığı ve il müftülüklerince gerçekleştirilecek etkinliklerde, Hz. Peygamber (sav)'in şefkat ve merhametini anlatmak, merhameti bütün boyutlarıyla toplumun gündemine taşımak, kişide ve toplumda merhamet duygusunu güçlendirebilmek, şefkati duygu dünyasından eylem boyutuna geçirebilmenin yollarını konuşulacak. 'Merhamet eğitimi'ne ağırlık verilecek etkinliklerle, Hz. Peygamber (sav)'in izinde fiilî bir merhamet seferberliği başlatmak ve merhameti hayatın her alanına dâhil etmek için toplumsal farkındalık oluşturulmaya çalışılacak.

Peygamberi anlatana Günay'dan ödül

Kurulduğu günden bu yana Hz. Muhammed Mustafa (sav) hakkındaki dini, akademik ve kültürel birikimi internet yoluyla tüm dünyaya taşımayı hedefleyen 'sonpeygamber.info' internet portalının "Hadis ve Siret Ödülleri"ni Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay verecek. IRCICA'nın katkılarıyla düzenlenecek olan törende, Prof. Dr. Mehmet Görmez, Prof. Dr. Mustafa Fayda, Prof. Dr. İbrahim Hatipoğlu, Prof. Dr. İsmail Yiğit, Prof. Dr. Mehmet Ali Kapar ve Prof. Dr. Tahsin Görgün'den oluşan jüri heyetinin değerlendiridği akademisyenlerin tezleri ödüllendirilecek. Ödül töreni 9 Nisan Cumartesi günü saat 16:00'da Yıldız Sarayı Çit Kasrı'nda düzenlenecek. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışmada, yüksek lisans, doktora ve makale olmak üzere üç ayrı kategoride ödül verilecek.

Cihan