Onların istedikleri sadece 'seslerini duyurmak'

Onların istedikleri sadece 'seslerini duyurmak'

Isparta'da işitme ve konuşma engelli çiftin ikizleri, işaret diliyle anlaştıkları ebeveynleri ile konuşarak iletişim kurmanın özlemini duyuyorlar.

Isparta'da yaşayan doğuştan işitme engelli Veli Canbozkurt, 10 yıl önce kendisi gibi işitme ve konuşma engelli Nurgül Canbozkurt ile tanıştı. Çift, kısa süre sonra evlenmeye karar verdi.

Ailelerinin desteği ile dünya evine giren çiftin hayatı, 2 yıl sonra ikiz kızlarının dünyaya gelmesiyle değişti. "Selen" ve "Ceren" adlarını verdikleri kızlarını zor şartlar altında büyüten çift, çocukları ile işaret dili ile iletişim kuruyor.
 
İkizler, anne-babalarına bazen televizyonda izledikleri haber veya dizi ile ilgili bilgi veriyor, bazen de komşuları ile iletişim kurmalarında yardımcı oluyor. Canbozkurt çiftinin en büyük hayali ise ikizlerin okuyup meslek sahibi olması.
 
Çiftin 8 yaşındaki kızı Ceren Canbozkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işaret dilini anne ve babalarından öğrendiklerini söyledi.
 
Annesinin zaman zaman kendilerine işaret diliyle ders çalıştırdığını ifade eden Canbozkurt, kız kardeşi ile ebeveynlerine işaret diliyle şarkı söylediklerini anlattı.
 
İkizlerden Selen Canbozkurt da ebeveynlerinin kendilerini duyamaması ve konuşamamasına çok üzüldüklerini belirterek "Hayatta en çok istediğimiz şey, anne ve babamızın sesimizi duyması" dedi.
 
İkizleri aracılığıyla AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Veli Canbozkurt ise kızların kendilerine her alanda yardımcı olduğunu kaydederek Ceren ve Selen'in gerektiğinde kendilerine tercümanlık yaptığını belirtti.
 
AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.