Önkibar: Nurcular beni anında kapıya koydular!

Önkibar: Nurcular beni anında kapıya koydular!

Bir çok cemaat ve tarikatı 'hangi misyonla' dolaştıysa...

Risale Haber-Haber Merkezi

Aydınlık yazarı Sabahattin Önkibar, Nurcuların kendisini kovarak kapıya koyduğunu söyledi.

Üniversite yıllarında beş vakit kılamadığını, cuma namazına da her hafta değil arada bir gittiğini belirten Önkibar, bütün cemaat ve tarikatları dolaştığını ancak hiç birinde barınamadığını söyledi.

Işıkçı Cemaati, İskenderpaşa Cemaati, Necip Fazıl’ın öğrencisi olan Hilmi Oflazoğlu grubunu, Seyyid Ahmet Arvasi gibi bir çok cemaat ve tarikatı hangi niyetle ziyaret ettiyse bir türlü tutunamayan Önkibar'ın yolu bir gün Nur cemaatlerine düşer. Ancak orada da tutunamaz ve kapı dışarı edilir: 

"Bu arada ilgim gereği okuldaki farklı cemaatlere mensup öğrenci arkadaşlarla ilişki kurdum. Ancak hangi cemaati dinlediysem beni İslam’a yakınlaştırmanın tersine uzaklaştırdı. Bir gün Laleli’deki bir evde Nurcuların dersine gittim. Risale-i Nur hakkında söylenenlere sorular sorarak itiraz ettim. Ülkücü kimliğimi bildikleri için saldırmaktan korktular ama beni anında kapıya koydular."

Din ve dünya nasıl ayrılıyorsa?

Önkibar'ın neden tutunamadığı yine kendi cümlesinde ortaya çıkıyor. En temiz Müslümanlığın dedesinin olduğunu ileri süren Önkibar, "Beş vakit namazını kılar ama din ile dünya işlerini ayırırdı" dedi.

Bir Müslüman'ın, dünya işlerinde dinini nasıl bir kenara koyduğunu izah edemeyen Önkibar'ın, kafasındaki Müslümanlığı Perinçek'in Aydınlık'ında bulduğu anlaşılıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
8 Yorum