Önce camiye gamalı haç, sonra özür!

Önce camiye gamalı haç, sonra özür!

Almanya'nın Mögglingen şehrindeki Milli Görüş camisine gamalı haç çizerek saldıran Alman ırkçılar, cami idarecilerinden özür diledi.

Almanya'da IGMG Milli Görüş Teşkilatına bağlı Mögglingen şehrindeki bir camiye geçen yıl Eylül ayında ırkçı bir saldırı yapılmıştı. Saldırıda cami duvarlarına kamalı haç resimleri çizilerek, 'dışarı' ibaresi yazıldı. Hemen sonra şehirde yaşayan Alman komşuların da yardımıyla cami duvarlarındaki yazılar temizlendi.

Polis tarafından yakalanan ırkçı saldırganların elebaşısı Şubat ayında yapılan mahkeme sonucu, tecil edilmek üzere 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yardımcısı ise 3 bin Avro para cezası aldı.

Olay hakkında internet sitesinde bir açıklama yapan IGMG, Mögglingen halkına teşekkür ederek, zor zamanlarda kendilerine destek verdiklerini ve yabancı düşmanlığına karşı tavırlarını açıkça ortaya koyduklarını bildirdi. Mögglingen halkının gösterdiği dayanışmanın her yerde ve her zaman görülmediğini belirten IGMG Genel Sekreteri 
Bekir Altaş, bu tür birçok saldırının kamuoyu tarafından farkedilmediğini vurguladı.
Irkçı saldırıda diğerlerinden farklı olarak başka bir olay daha yaşandı. Irkçı saldırganlar mahkemeye çıkarılmadan önce, duvarlarına kamalı haç çizdikleri camiye gelerek, yöneticilere pişman olduklarını bildirip, özür dilediler.

Bu nedenle Gmünd İdare Mahkemesi, saldırganların yargılanmasında halkı kışkırtma suçlamasını iddianameden çıkardı.

Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.