On yıldır kullanılmayan traktöre HGS cezası

On yıldır kullanılmayan traktöre HGS cezası

Burdur'un Karamanlı ilçesinde bozuk olduğu için 10 yıldır kullanılamayan traktöre, HGS cezası kesildi.

Karamanlı ilçesinde bozuk olduğu için bir evin garajında 10 yıldır bekletilen traktöre Hızlı Geçiş Sistemi'ni ihlal ettiği gerekçesiyle para cezası verildi.

İlçedeki bir okulda öğretmenlik yapan Mehmet Yörük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babası Halil Yörük'e ait 1979 model 15 AS 699 plakalı traktöre, Çeşme-İzmir-Aydın otoyolunda Hızlı Geçiş Sistem'ini ihlal ettiği gerekçesiyle 49,50 lira para cezası verildiğini söyledi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Akıcı Otoyol Bakım İşletme Şefliği tarafından kendilerine yapılan ceza tebligatı karşısında şaşkınlık yaşadıklarını anlatan Yörük, "Çünkü traktörümüz bozuk olduğu için yaklaşık 10 yıldır evin garajında duruyor. Traktörümüzün çalışmayan aksamları var. Bize 7 ve 8 Kasım 2014 tarihlerinde ücret ödemeden geçiş yaptığımız gerekçesiyle ceza kesilmiş" dedi.

- "Tebligata itiraz edeceğiz"

Yörük, çevresinde buna benzer 4-5 olaya tanık olduğunu, aynı sorunla karşılaşanların genelde yasal prosedürlerle uğraşmamak için tebligatta belirtilen cezayı ödediklerini aktardı.

Yasaların kendisine verdiği itiraz hakkını kullanmak istediğini ifade eden Yörük, "Çevremde benzer olayları yaşayan arkadaşlara örnek teşkil etmesi için yasalar çerçevesinde hakkımızı arayarak tebligata itiraz edeceğiz" diye konuştu.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.