Omicron'u keşfeden doktora baskı: Hafif geçiyor deme abart!

Omicron'u keşfeden doktora baskı: Hafif geçiyor deme abart!

Koronavirüsü olduğundan daha dehşetli göstererek Dünya'yı korku ile yönlendirme iddialarını güçlendiren bir itiraf geldi

Covid-19'un omicron varyantını ilk keşfeden Güney Afrikalı Doktor Angelique Coetzee, kendisine Omicron varyantını hafif olarak tanımlamamasının söylendiğini belirtti.

Coetzee, virüsün gerçekte olduğundan daha kötü olduğunu söylemesi gerektiği konusunda dünyanın dört bir yanındaki bilim insanları ve politikacılar tarafından baskıya uğradığını söyledi.

"HAFİF HASTALIK DEME" BASKISI

İngiliz Daily Telegraph’a açıklamalarda bulunan Dr. Coetzee, kendisine Omicron varyantını hafif olarak tanımlamamasının söylendiğini belirterek şunları dile getirdi: "Güney Afrika dışından bilim insanları ve politikacılar benimle iletişime geçiyorlardı. Onlarla konuştuğumda bana yanıldığımı, ciddi bir hastalık olduğunu söylüyorlardı."

Güney Afrika Tabipler Birliği'nin de başkanı olan Dr. Coetzee, "Güney Afrika'da daha hafif bir hastalık; ancak Avrupa'da ciddi. Politikacıların söylememi istediği şey bu. Avrupalı ​​bilim insanları ve politikacılardan bunun hafif bir hastalık olduğunu söylememi isteyen çok fazla baskı oldu."

"ÇOK DAHA HAFİF"

Coetzee, Güney Afrika'da varyantı kapmış olanların Delta suşuna kıyasla çok daha hafif semptomlar yaşadığını ve genellikle yalnızca boğaz ağrısı ve yorgunluk yaşadıklarını söyledi.

"Beni yalan söylemekle, Omicron'u küçümsemekle suçluyorlar" diyen Coetzee, sözlerine şöyle devam etti: "Onlara göre 38'den fazla mutasyonu olan bir hastalığın hafif olması imkansız." HaberTürk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum