Ölüm rotası' denetime göre değiştiriliyor

Ölüm rotası' denetime göre değiştiriliyor

İnsan kaçakçıları, göçmenlerin hangi güzergahtan Avrupa topraklarına geçeceğine alınan güvenlik önlemlerine göre karar veriyor.

Suriye'de yaşanan iç savaş ve Irak, Afganistan, Eritre gibi ülkelerdeki çeşitli sorunlardan dolayı Türkiye'ye gelen göçmenler, bir yılda 300'den fazla kişinin boğularak hayatını kaybetmesine rağmen ölümü göze alarak Avrupa'ya geçme girişimlerini sürdürüyor.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Yunan adalarına yasa dışı yollardan geçiş organizasyonunu gerçekleştiren kaçakçılar, Ege kıyıları boyunca bu işi en kolay yapabilecekleri yerleri tercih ediyor.
 
Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin, jandarma ile polisin devriye ve denetimlerini takip eden kaçakçılar, kendilerince en uygun zamanda göçmenleri kıyılara getirerek burada hazırlanan bot veya tekneyle yasa dışı geçişi sağlıyor.
 
Denetim sıklığına göre geçiş güzergahı değişiyor
 
Kaçakçılar, denetimlerin yoğunlaştığı bölgelere göre yasa dışı geçiş organizasyonunda kullandıkları kıyıları değiştiriyor.
 
İstanbul ve İzmir'deki kaçakçılar, yaz döneminde Ayvalık bölgesinden Midilli adasına geçiş organizasyonlarını sıklaştırırken, Müsellim bölgesinde de artan denetimler sonucunda bu güzergahın İzmir'in Çeşme ve Dikili ilçelerine kaydığı gözleniyor.
 
Yöre halkı korkutuluyor
 
Denetimlerin sıklığına karşın kıyı hattının uzunluğu, bazı kesimlerde kıyıların girintili çıkıntılı olması, saklanma kolaylıkları nedeniyle bazı göçmen ve kaçakçılar yakalanamıyor.
 
Yöre halkını silahla tehdit eden bazı kaçakçılar, yasa dışı geçişlerin güvenlik güçlerine haber verilmesine engel oluyor.
 
(AA)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.