Olimpiyatlar ne zaman başlayacak? 2016 Rio Olimpiyatları hangi kanalda?

Olimpiyatlar ne zaman başlayacak? 2016 Rio Olimpiyatları hangi kanalda?

Olimpiyatlar ne zaman başlayacak merak ediliyor. Brezilya'da düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyatları'nde Türkiye'yi toplamda 103 sporcu temsil edecek. Peki Olimpiyatlar hangi kanalda yayınlanacak?

Dünyanın en büyük spor olaylarından Olimpiyatlar heyecanla bekleniyor. Bu yaz sporseverler Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) ile keyifli bir dönem geçirdi. Şimdi ise 2016 Rio Olimpiyatları ile sporseverler olimpiyat heyecanını yaşayacaklar. Olimpiyatları takip etmek isteyenler "2016 Rio Olimpiyatları ne zaman başlayacak?" ve "Olimpiyatlar hangi kanalda yayınlanacak?" sorusuna yanıt arıyorlar. Dünyanın en kapsamlı spor etkinliği olan ve binlerce sporcunun mücadele edeceği Olimpiyatlar, sporseverlere heyecan dolu, spor dolu bir yaz yaşatacak! Rio Olimpiyatları ne zaman ve hangi kanalda sorularının yanıtları ile Olimpiyatlar hakkında merak edilen pek çok sorunun yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

RİO OLİMPİYATLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek 2016 Olimpiyatları öncesinde yaşananlar çok tartışılmıştı ancak beklenen zaman sonunda geldi. 2016 Rio Olimpiyatları, 5 Ağustos 2016'da başlayacak ve 21 Ağustos 2016'ya kadar devam edecek. Toplamda 16 gün boyunca aralıksız devam edecek Olimpiyatlar, heyecanlı ve çekişmeli spor müsabakalarına sahne olacak. Zika virüsü endişeleri nedeniyle sancılı geçen başlama sürecine rağmen 2016 Yaz Olimpiyatları'nda ilkler yaşanacak. Bu yıl düzenlenen Olimpiyat oyunlarına Güney Sudan ve Kosova da katılacak ve bu katılım her iki ülkenin de ilk katılımı olacak. Ayrıca yine ilk kez Olimpiyatlar'da bir mülteci takımı yarışacak.

TÜRKİYE'Yİ 103 SPORCU TEMSİL EDECEK

2016 Rio Yaz Olimpiyatları'nda Türkiye'yi 103 sporcu temsil edecek. Ülkemiz adına 55 erkek, 48 kadın sporcu madalya için mücadele verecek. Bu arada Türkiye'yi temsil edecek sporcuların yaş ortalaması ise 26,57'ye ulaşıyor. Ülkemizi temsil edecek sporcular bu dev spor organizasyonunda; atıcılık, atletizm, badminton, basketbol, binicilik, bisiklet, boks, cimnastik, eskrim, güreş, halter, judo, kano, kürek, masa tenisi, modern pentatlon, okçuluk, taekwondo, tenis, yelken ve yüzme kategorilerinde mücadele edecekler. Öte yandan futbol, golf, hentbol, hokey, rugby, triatlon ve voleybol kategorilerinde ise hiç bir sporcumuz yer almayacak.

 

OLİMPİYATLAR'DA HANGİ ÜLKELER MÜCADELE EDECEK?

Rio Yaz Olimpiyatları'nda; ABD Virgin Adaları, Afganistan, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Amerikan Samoası, Andorra, Angola, Antigua ve Barbuda, Arjantin, Arnavutluk, Aruba, Avustralya, Azerbaycan, Bahamalar, Bahreyn, Bangladeş, Barbados, Belçika, Benin, Bermuda, Beyaz Rusya, Bhutan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bolivya, Bosna Hersek, Botsvana, Brezilya, Britanya Virjin Adaları, Brunei, Bulgaristan, Burkina Faso, Burundi, Büyük Britanya, Cayman Adaları, Çek Cumhuriyeti, Cezayir, Cibuti, Tayvan, Çin Halk Cumhuriyeti, Cook Adaları, Danimarka, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Dominik Cumhuriyeti, Dominika, Ekvador, El Salvador, Endonezya, Eritre, Ermenistan, Estonya, Etiyopya, Fas, Fiji, Fildişi Sahilli, Filipinler, Filistin, Finlandiya, Fransa, Gabon, Gambiya, Gana, Gine Bissau, Grenada, Guam, Guatemala, Güney Afrika, Güney Kore, Gürcistan, Guyana, Haiti, Hindistan, Hırvatistan, Hollanda, Honduras, Hong Kong, Irak, İran, İrlanda, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Jamaika, Japonya, Kamboçya, Kamerun, Kanada, Karadağ, Katar, Kazakistan, Kenya, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Kırgızistan, Kiribati, Kolombiya, Kongo, Kosova, Kosta Rika, Küba, Kuveyt, Kuzey Kore, Lesotho, Letonya, Liberya, Libya, Litvanya, Lübnan, Lüksemburg, Macaristan, Madagaskar, Makedonya, Malezya, Mali, Malta, Mauritius, Meksika, Mısır, Moğolistan, Moldova, Monako, Mozambik, Myanmar, Namibya, Nauru, Nepal, Nijer, Nijerya, Nikaragua, Norveç, Orta Afrika Cumhuriyeti, Özbekistan, Pakistan, Palau, Panama, Papua Yeni Gine, Paraguay, Peru, Polonya, Portekiz, Porto Riko, Romanya, Ruanda, Rusya, Saint Kitts ve Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Samoa, San Marino, Sao Tome ve Principe, Senegal, Seyşeller, Şili, Singapur, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Somali, Sri Lanka, Sudan, Surinam, Suriye, Suudi Arabistan, Tacikistan, Tanzanya, Tayland, Togo, Tonga, Trinidad ve Tobago, Tunus, Türkiye, Türkmenistan, Uganda, Ukrayna, Umman, Ürdün, Uruguay, Vanuatu, Venezuela, Vietnam, Yeni Zelanda, Yeşil Burun Adaları, Yunanistan, Zambiya ve Zimbabwe ülkeleri mücadele edecek. Ayrıca Mülteci Atlerler takımı da Olimpiyatlar'da boy gösterecek.

OLİMPİYATLAR HANGİ KANALDA YAYINLANACAK?

Olimpiyat oyunlarının yayın haklarını elinde bulunduran Saran Group, TRT ile yapılan görüşmelerde maliyetin altında bir bedel talep edilmesine rağmen sonuca varılamadığını belirtti. Açıklamada, "Bu süreçte sürekli temas halinde olduğumuz TRT’nin bütçesel sıkıntıları da düşünüldüğünde, kanaatimizce TRT de kendince haklıdır" denilirken, olimpiyatların YouTube’dan yayınlanması da dahil olmak üzere farklı çalışmaların yürütüldüğü kaydedilmişti. Bu çalışmalar sonucunda olimpiyatların ‘şimdilik’ YouTube’daki TurkWebTV kanalından yayınlanacağı duyuruldu.

GOLF VE RUGBY YENİDEN OLİMPİYATLAR'DA

2016 Rio Olimpiyatları'nda golf ve rugby de yer alacak. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), 9 Ekim 2009'da bu iki spor dalının 2016'daki olimpiyat programına girmesi yönünde karar aldı. Bu karara rağmen zika virüsü endişesiyle pek çok ünlü golfçü Olimpiyatlar'a gelmeme kararı aldı. Golf son olarak 1904'te, rugby ise 1924'te Olimpiyat programında yer almıştı.

 

Mynet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.