Ali BAYRAMOĞLU

Ali BAYRAMOĞLU

Öldüren Balyoz...

Temmuz 2010.

Haber şöyleydi:

"Balyoz Darbe Planı iddianamesinde ülkede darbeye zemin hazırlamak amacıyla yapılan 8 dehşet planında 'hedef' seçilen isimler arasında, 2007 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in olması dikkat çekti. Darbe karşıtı toplum kesimlerine yönelik Döküm, Sakal, Tırpan, Orak, Yumruk, Kürek, Testere ve Urgan isimli darbe planlarında hedef seçilen isimler arasında Star Gazetesi Başyazarı Mehmet Altan ile Hasan Cemal, Toktamış Ateş, Rum Patriği Bartholomeos, Ermeni Patriği Mutafyan ve eski Vatikan Temsilcisi Marovic de var..."

Haber devam ediyordu:

"Testere adlı operasyon planında 5 jandarma personelinin görevlendirildiği, operasyon hedefi olarak Mehmet Altan, Ali Bayramoğlu, Mehmet Barlas ve Taha Akyol'un belirlendiği ortaya çıktı."

O gün bugün bir deliller kavgası halinde Balyoz davasını tartışıyoruz...

Bazı delillerin kimi belgelerin sonradan eklendiğini söyleyenler ortaya çıktı...

Örneğin Çetin Doğan'ın kızı ve damadı kitap yayınladılar. Televizyon, televizyon dolaştılar, kendilerini dikkate almayanları suçladılar.

Ocak 2011...

Gölcük'te Donanma Komutanlığı'nda 6 Aralık 2010 tarihinde yapılan arama sonucu ele geçen yeni belgeler ve deliller avukatlara dağıtıldı.

Söz konusu yeni belgeler Gölcük Donanma Komutanlığı'nda mühürlenip, İstanbul Emniyeti'nde askeri yetkililerin önünde açılıp imajı alınan ve parmak izi ve DNA testi için örnekler alındıktan sonra incelenmişti.

Avukatlara dağıtılan 43 klasörde yer alan 1. klasörde, 'genel tespitler-raporlar' başlığı altında, 'Balyoz', 'Jandarma', 'Oraj', 'Sakal-çarşaf' ve 'Suga' olarak isimlendirilen tespit tutanaklarıyla raporlar bulunuyor. Klasörlerde 'çok gizli' ibareli 'özel direktifler', 'bilgi notları', 'plan semineri kapanış konuşması', 'Balyoz Güvenlik Harekât Planı', 'Çarşaf Eylem Planı harekât emri', 'Sakal Eylem Planı harekât emri', 'olasılığı en yüksek tehlikeli senaryo', 'görevlendirme tabloları', 'sivil toplum kuruluşlarına yönelik eylem planları' gibi konular yer alıyordu.

Bu belgeler eski belgeleri teyit ediyordu...

İki hususun altını özellikle çizmek gerek...

1. Bu durum "belgeler sahte" iddialarına ağır bir tokat oldu.

2. Bir o kadar önemlisi, yeni belgeler dahası darbe planının harekât emirleriyle uygulama safhasına geçtiğini gösterdi.

İkinci nokta da birincisi kadar hayati...

Gölcük'te ele geçen, Hava Pilot Kurmay Albay A. Bertan Nogaylaroğlu tarafından hazırlanan 2 sayfalık belge bu açıdan son derece önemli...

Belgede darbeyi engelleme ihtimali olan Hava Kuvvetleri Komutanı Cumhur Asparuk'a gelecek her türlü bilginin önünün kesileceği ifade ediliyor.

Aynı belgede, "Harp Akademileri Komutanlığı'nda yapılan hazırlıkların öğrenilmesi durumunda çalışmaların jenerik Harp Oyunu'na yönelik hazırlıklar olduğu bildirilecek, bu konu ivedilikle özel kurye aracılığı ile Harp Akademileri Komutanı'na (İbrahim Fırtına kastediliyor) iletilecektir" belirtiliyor...

Komutanlıkta Oraj Harekat Planı'na destek vermeyecek personelin belirlenmesi, Ege uçuşlarının artırılması için komutan üzerinde baskı oluşturulması isteniyor.

Sanırız asıl tartışma şimdi başlıyor...

Siyaseten iktidarın el değiştirmesi değil, evet, darbecileri tartışıyoruz...

Ahlaken delil oyunlarını değil, gerçekleri tartışıyoruz...

Yeni Şafak
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.