Ölçü aletlerinin muayene ve damgalama ücretleri belirlendi

Ölçü aletlerinin muayene ve damgalama ücretleri belirlendi

Ölçü ve ölçü aletlerinden alınacak muayene ve damgalama ücretleri yeniden düzenlendi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının "Ölçü ve Ölçü Aletlerinden Alınacak Muayene ve Damgalama Ücret Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, muayene ve damgalama ücretleri uzunluk ölçüleri için 39 kuruş ile 86 kuruş arasında, hacim ölçekleri için 71 kuruş ile 26,9 lira arasında, şişelerde beher kalıp için 399,2 lira, kütle ölçüleri için de 1,3 lira ile 50,5 lira arasında değişecek.

Otomatik olmayan tartı aletlerinde muayene ve damga ücretleri 178,6 liraya kadar çıkarken, otomatik tartı aletlerinde bu rakam 174,4 lira ile 290,7 lira arasında olacak.

Hareket halinde bulunan yol araçları için otomatik tartı aletleri (aks kantarları) için söz konusu ücret 195,4 lira iken, yük ve sarnıçlı vagonların muayene ve damga ücreti 12,4 lira olarak belirlendi.

Hububat muayene aletleri için söz konusu ücret 2 kilograma kadar olanlar için 6,8 lira, 2 kilogramdan fazla olanlar için 10,3 lira olacak.

Söz konusu yönetmelikte muayene ve damgalama ücretleri gaz sayaçları için sınıfına göre 6,8 lira ile 55,4 lira, su sayaçları için anma debisine göre 1,3 lira ile 12,4 lira, elektrik sayaçları için ise 3,9 lira ile 35,6 lira arasında değişecek.

- Taksimetrelerin muayene ücretleri 46,5 lira

Taksimetreler 46,5 liraya, naklimetreler de 14,3 liraya muayene edilerek damgaları verilecek. LPG sayaçlarının belge ücretleri de 35,6 lira ile 109,9 lira arasında olacak.

Tamir ve ayar istasyonlarının söz konusu ücretleri 94,8 lira ile 252,9 lira arasında, egzoz gazı ölçme araçları için belirlenen muayene ve damga ücretleri de 39,1 lira ile 104,2 lira arasında değişecek.

Takograf cihazları da 52,1 liraya muayene edilecek.

Resmi Gazete'de ayrıca, "Su, Elektrik ve Gaz Sayaçları Tamir ve Ayar Ücret Tarifesi Hakkında Tebliği" de yayımlandı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.