Okyanusta bir nokta Mauritius: Oğlunun adını Bediüzzaman koydu

Okyanusta bir nokta Mauritius: Oğlunun adını Bediüzzaman koydu

18. Yüzyılda Osmanlıya biad eden Mauritius Müslümanlarının bu gün 400 camileri bulunuyor

Risale Haber-Haber Merkezi

Mauritius ya da resmî adıyla Mauritius Cumhuriyeti, Afrika kıtasına bağlı bir ada ülke konumunda olup, Madagaskar'ın doğusunda Hint Okyanusu'nun güneybatı kısmında yer almaktadır. Ülkenin başkenti Port Louis'dir. 

18. Yüzyılda Osmanlıya biad ettiler

Mauritius'un başşehri Port Louis bin 400 bin nüfuslu yüzde 20'si Müslüman, yemyeşil bir dünya. Yoğun yağmur ilklimi bölgeye hâkim. Âdeta Üstadımız Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin "arzın gömleği" ifadesine numûne temiz bir belde. 

18. Yüzyılda Osmanlıya biad eden Mauritius Müslümanlarının bu gün 400 camileri bulunuyor. Ramazan çok feyizli geçiyor. Teravih namazlarının hatm-i şerifle kılınması burada çok yaygın. Risale-i Nur'ların gelmesi de bu vesile ile olmuş. 

Isparta Mekke vakfı hafızları ve ehl-i hizmet ağabeyler Muğla ile müşterek iki yıldır buraya gelerek teravih namazı kıldırıp dersler okuyorlar. Allah (cc) semeredar etsin âmin.

Oğluna Bediüzzaman adını vermiş bir kardeşimiz var

Muğlalı ağabey ve kardeşlerimiz Madagaskar, Mauritius, Kamer Adaları (Comors) ve Ceyshelles (Seyşeller) hizmetlerini beraber yürütüyorlar. Diğer devletlere de zaman zaman tanıtma ve tanışma ziyaretleri yapılmış irtibatları devam ediyor. 

1978'de Hz. Üstadımızın hayatını okumuş, oğluna Bediüzzaman adını vermiş bir kardeşimiz var. Gündüz camî ve diğer ziyaretlerde, akşamları teravih namazlarında ve teravih sonrası dershane olarak değerlendirilen yerde bereketli risale derslerimiz devam ediyor. Hizmetimiz için de uygun bir zemin mevcud. Mahalli lisan Morisyen, İngilizce ve Fransızca burada konuşulan resmi diller. 

mauritius_ders.jpg

"Hint Okyanusu'nun yıldızı ve anahtarı" adıyla da tanınan Mauritius'a Ramazan'da rağbet çok yüksek. Bunun sebebi yeşillik ve serin olması. En önemlisi de oruç süresinin kısa olması. Allah (cc) cümle oruçları kabul etsin. Bu gün oruç süresi 12 saat 26 dakika inşaallah..

Buradan bereketli-feyizli ramazanlar ve Âlem-i İslâm'ın birlik ve beraberliğini temenni ediyoruz. Cümleten selâmlar...

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum