Okulların tatil olduğu il ve ilçeler

Okulların tatil olduğu il ve ilçeler

Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle bazı il ve ilçelerde okullar bugün tatil edildi.

Türkiye'de dün başlayan kar birçok il ve ilçeyi esir aldı. Olumsuz hava şartlarından dolayı bazı yerlerde valilikler tarafından eğitim öğretime bir günlük ara verildiği açıklandı.

Batman

Batman'ın Sason ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı sebebiyle eğitime bir gün ara verildi.
Sason Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "İlçemizde etkili olan kar yağışının sebep olduğu don ve buzlanmadan dolayı 20 Ocak 2016 Çarşamba günü tüm köy okullarında eğitime 1 gün ara verilmiştir. Merkez okullarda ise taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime 1 gün ara verilmiştir. Taşıma kapsamında olmayan öğrenciler için okullar açık bulundurulacak ve eğitim-öğretime devam edilecektir" denildi.

Zonguldak

Zonguldak'ta, yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ilçeye bağlı belde ve köyler ile Kozlu ve Kilimli ilçelerinde okullar yarın (20 Ocak Çarşamba) tatil edildi. Ayrıca, engelli kamu görevlileri ve hamile kamu görevlileri de 1 gün idari izinli sayılacak.

Bayburt

Bayburt Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle Çarşamba günü okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini bildirdi.
Bayburt Valiliğinden yapılan açıklamada, "19 Ocak 2016 Salı gününden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle, ilimiz merkez ve köylerde bulunan ilk, ortaokul ve liseler ile kamu kesiminde görev yapan engelli vatandaşlar ile hamile bayan personeller için 20.01.2016 Çarşamba günü bir gün süre ile tatil edilmiştir" denildi.

Erzincan

Erzincan'da yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle il merkezinde ilk ve orta dereceli okullar ile Tercan ilçesinde taşımalı eğitim veren okullarda eğitime bir gün ara verildi.
Erzincan Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle il merkezindeki ilk ve orta dereceli tüm okulların, Tercan ilçesinde ise taşımalı eğitim veren okulların 20 Ocak Çarşamba günü tatil edilmesini kararlaştırdığı belirtildi.
Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Çayırlı ilçesinde ilk ve orta dereceli okulların tamamında, Refahiye ilçesinde ise taşımalı sistem kapsamında eğitim gören öğrenciler için eğitime 20 Ocak Çarşamba ara verildi.

Muş

Muş'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı sistemle okula giden öğrenciler için okullar 1 günlük tatil edildi.

Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan yaptığı açıklamada, “Kar yağışı nedeniyle çarşamba günü taşıma servisleri çalışmayacağından, taşımalı öğrenciler izinli sayılacak. Köy yolu kapalı ise gidiş geliş yapan köy okul öğretmenleri de izinli sayılacaktır. İlçelerde ise ilçe kaymakamlarımız değerlendirme yapacaktır" dedi.

Tunceli

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği bildirildi.
Tunceli'nin Pülümür ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime bir gün ara verildi. Yağış nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personel de bir gün süreyle idari izinli sayılacak.

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.