​Okullarda kütüphaneler yaygınlaşıyor

​Okullarda kütüphaneler yaygınlaşıyor

Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla başlatılan “Sen de bir fidan dik” kampanyası sayesin de okullarda kütüphaneler yaygınlaşmaya başladı.

Siirt merkez 80’ninci Yıl Ortaokulu'nda çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla Z- kütüphane çocukların hizmetine sunuldu.

Siirt’in Şirvan ilçesinde Öğretmen Yusuf Özüş'ün başlattığı "Sen de bir fidan dik" kampanyası kapsamında bir derginin katkılarıyla 80’ninci Yıl Ortaokulu'nda yapılan kütüphane, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kütüphanenin açılışına katılan Siirt İl Valisi Ali Fuat Atik, çocukların kütüphanelere alıştırılması ve okuma alışkanlığı kazandırılması gerektiğini belirtti. Atik, öğretmenlerin çözüm önerilerini dinledi.

Açılışın ardından kütüphaneyi gezen Vali Atik, öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Açılışa, Vali Atik'in yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Fırat, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip ve diğer yetkililer katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.