Okullarda çalan Hababam müziği: Öğrencilerin rol modeli inek Şaban!

Okullarda çalan Hababam müziği: Öğrencilerin rol modeli inek Şaban!

Akademisyen Sosyolog Dr. Muhsin Yımazçoban, bazı okullarda teneffüs zili olarak 'Hababam Sınıfı' film müziğinin kullanılmasına dair uyarılarda bulundu

Seri halinde çekilerek Yeşilçam klasikleri arasına giren 'Hababam Sınıfı' film müziğinin eğitim kurumlarında teneffüs zili olarak kullanılmasını eleştiren Yımazçoban, "Hababam Sınıfı denilince akla tembellik, haylazlık, hocalarla alay etmek ve disiplinsizlik geliyor. Bu film müziğinin teneffüs zili olarak kullanılması gençlerimizi olumsuz yönde etkileyecektir." dedi.

'Öğrencilerin bilinçaltındaki olumsuzluklar ortaya çıkıyor'

"Hababam Sınıfı, 20 yaşındaki gençte de 90 yaşındaki insanımızda da aynı algıyı oluşturuyor." diyen Dr. Yılmazçoban, "Film ilk çekildiği günden beri hemen her kuşağın seyrettiği bir yapım olması sebebi ile toplumda etkili bir iz bırakmıstır. Bu filmin müziklerinin eğitim kurumlarında ders ya da teneffüs zili olarak kullanılması, öğrencinin bilinçaltında barındırdığı olumsuz algıyı ortaya çıkaracak ve onu bu yönde etkileyecektir." ifadelerini kullandı.

'Günümüzde insanları algıyla yönetiyorlar'

Sosyolog Dr. Muhsin Yılmazçoban, ahlak yapımızı ve neslimizi bozmak isteyen çevrelerin; film, müzik, tiyatro ve benzeri konularla insanlar üzerinde algı oluşturmaya çalıştıklarına dikkat çekerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Gençlerimizi bu olumsuzluklarla etkileyecek müzik yerine kahramanlık hikayelerimizi barındıran; türkülerimiz, fetih ya da mehter marşlarımızın kullanılması çok daha yerinde olacaktır. Bu müzikler öğrencilere şevk ve heyecan verecektir. Unutulmamalıdır ki günümüzde insanlar filmlerle kitaplarla müziklerle hemen her alanda algıyla yönetilmektedir."

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum