'Okullar bayramdan sonra açılsın' çağrısı

'Okullar bayramdan sonra açılsın' çağrısı

TÜROFED Başkanı Ayık, "2015-2016 eğitim ve öğretim yılının açılışının Kurban Bayramı sonrası 28 Eylül'e ertelenmesi, turizm sektörüne büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

Okullar bayramdan sonra açılsın çağrısı Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, 14 Eylül'de başlayacak 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının Kurban Bayramı sonrasına ertelenmesini önerdi.

Ayık, yaptığı yazılı açıklamada, bu sene otellerin istenilen doluluk oranlarını yakalayamadığını, okulların açılış tarihinin Kurban Bayramı sonrasına ertelenmesinin doluluk konusunda sıkıntı yaşayan otellere "merhem" olabileceğini söyledi.

Otellerin ciddi bir kayıpla sezonu geçirdiğini vurgulayan Ayık, şöyle devam etti:

"Avrupa ve Rusya pazarlarındaki kaybı önlemek için iç pazar büyük öneme sahip. Bilindiği üzere iç pazarın tatil hareketleri büyük oranda okulların tatil olup olmamasına bağlı. Bu nedenle 14 Eylül Pazartesi günü başlayacak 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının Kurban Bayramı sonrasındaki 28 Eylül'e ertelenmesi turizm sektörüne büyük katkı sağlayacaktır. Bu sayede otellerimiz kayıplarını biraz olsun telafi edebileceklerdir. Okulların Kurban Bayramı sonrasında açılması, hem ailelere hem de otellere katkı sağlayacaktır."

Okul tatil zamanlarının da yeniden planlanması gerektiğini ifade eden Ayık, ülkenin bütün bölgelerinin aynı anda tatil yapmasının turizm sektörünün iç pazardan sağlıklı şekilde yararlanmasını engellediğini, bölgesel olarak yeniden planlanacak tatillerin ailelerin tatile çıkmasını sağlayacağını savundu.

Ayık, "Bölgesel planlama ile tatile çıkma oranı yüzde 25'e çıkacaktır. Bu durum otellerin 12 ay hizmet vermesini de sağlayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Takvim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.