Okul servisleriyle ilgili ilginç karar

Okul servisleriyle ilgili ilginç karar

İzmir'de öğrenci servisindeki kazayla ilgili ilginç bir dava süreci yaşandı. Babaanesi kalp krizi geçirdiği için servisten ayrıldığı belirtilen servis annesine de ceza verildi.

Davaya konu olan olay, 15 Aralık 2011 günü, Buca ilçesi Dumlupınar Mahellesi'nde meydana geldi.

İddiaya göre, 23 Nisan İlköğretim Okulu öğrencilerinin bulunduğu serviste şoför olan K.B. (56) ve servis annesi olan Z.A. (31), okuldan aldıkları öğrencileri evlerine dağıtmaya başladı. Öğrencileri dağıtırken servis annesi Z.A., annesinden gelen telefonla 'babaannesinin kalp krizi geçirdiğini öğrendi' ve durumu şoföre belirterek aracı durdurup indi.

ÖĞRENCİ YANLIŞLIKLA DÜĞMEYE BASTI

Yola devam eden şoför K.B, bir viraja girmek üzereyken öğrencilerden olayın olduğu tarihte 11 yaşında olan P.T.'yi ayakta görünce oturması yönünde ikaz etti. Ancak öğrenci oturmadan viraja girilince ayakta olan öğrenci P.T., dengesini yitirip otomatik olan araç kapısı düğmesine yanlışlıkla değince kapı açıldı. Hareket halindeki araçtan P.T. düştü. Yaralanan 7. sınıf öğrencisi P.T., hastanede tedavi olduktan sonra taburcu edildi.

ÖNCE İPTAL ETTİ, SONRA ONADI

Açılan dava sonrası servis annesine ve servis şoförüne para cezası verildi. Yargıtaysa servis annesine verilen cezayı bozdu. Mahkemenin kararında direnmesi sonrası yargıtay, ilk önce bozmuş olduğu cezayı bu kez onadı.

Sonuç olarak servis annesi Z.A. 3 bin 740 lira, servis şoförü K.B. ise 4 bir 500 lira cezaya çarptırıldı.
İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.