Okuduğun risale seni Ergenekon'dan korudu

Okuduğun risale seni Ergenekon'dan korudu

Erzincan Ergenekon'unun cemaat üzerindeki planlarından biri daha gün yüzüne çıktı

Risale Haber-Haber Merkezi

Erzincan Ergenekon'unun cemaatler üzerindeki planlarından biri daha gün yüzüne çıktı. Vatan Gazetesi'nden Kemal Göktaş'ın haberine göre Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner ile 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk’in yargılandığı Ergenekon davası dosyasına sürpriz bir ortam dinlemesi kaydı girdi.

Soruşturma dosyasında hem şüpheli sıfatıyla yer alan hem de “gizli tanık Erzincan” olarak geçen kişi, kendisini Kurtoğlu Cemaati ve Fethullah Gülen evlerine silah yerleştirmeye zorladıklarını iddia etti.

Kayıtta, gizli tanık Erzincan, savcılıkta verdiği ifadede söylemediği bazı ilginç iddialarda da bulunuyor. Cemaat evlerine komplo hazırlığı için MİT mensuplarıyla tanıştırılmasına “rektör”ün aracılık ettiğini anlatan Erzincan, 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk ile de bir “Babalar Günü”nde görüştüğünü iddia ediyor. Babalar Günü’nün “dikkat çekmemesi” için seçildiğini ileri süren gizli tanık, Emniyet’in içinde de bazı Ergenekoncular olduğunu öne sürüyor.

MİT mensuplarının kendisinden cemaat evlerine “Hizbullah kitapları, silah ve kamera” koymasını istediklerini ileri süren gizli tanığa, cemaat yetkilisi “Okuduğun risaleler sayesinde bu imtihandan başarıyla çıktın” diyor. Gizli tanık, cemaat evlerinde çok sayıda asker ve polisin kaldığını da anlatıyor ve kendisine bu kişilere yönelik olarak komplo hazırlaması için 800 bin TL’lik çek verildiğini, bunu kabul etmeyince de açık çek verilerek kendisinin doldurmasını istediklerini öne sürüyor.