Okçuluk yarışması için Türkiye'ye geldi Müslüman oldu

Okçuluk yarışması için Türkiye'ye geldi Müslüman oldu

Türkiye'ye gelen, Moğolistan asıllı Boldbaatar Mongolia İslam'ı seçti

Sındırgı Akıncı Toyu Uluslararası Atlı Okçuluk müsabakaları için Türkiye'ye gelen, uzun yıllardır Müslümanlığı araştıran Moğolistan asıllı Boldbaatar Mongolia Müslüman arkadaşları ve Sındırgı halkından gördüğü ilgi ve samimiyet ile İslamiyet'i kabul ederek Müslüman oldu.

Mongolia 15 yıldan bu yana araştırdığı İslamiyet'i seçerek Ebul Hayr ismini aldı. Müslüman vatandaşların samimiyetinden etkilendiğini belirten Boldbaatar Mongolia, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Sındırgı ilçesinden ayrılmadan önce ise kendisine Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş ve ilçe müftüsü Sami Türkel Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti.

15 yıldır İslam'ı araştırıyorum

Müslüman olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Boldbaatar Mongolia "Ben Müslüman olmayı istiyordum. Son 15 yıldır İslam'ı araştırıyorum. Arap arkadaşlarım vardı Müslüman olan. Bir gün Müslüman olacağımı düşünüyordum. Arkadaşlarımın diyaloğu ile. O da bugüne nasip oldu. Çok mutluyum. Kalbim gönlüm hoş içerisinde. İlk defa geliyorum Sındırgı'ya da. Çok güzel buldum. Gerek şehir gerek insanlar gayet güzel. Arkadaşlıkları, dostlukları çok güzel. Tebrik ediyorum. Bütün yarışmalar, bütün organizasyonlar için teşekkür ediyorum. Teşekkür ediyorum. Çok mutluyum" dedi.

Müftü Sami Türkel ise "Rabbimize şükürler olsun insanlıkta kardeşimiz, İslam'da da kardeşimiz oldu. Buna da vesile olan bu yarışmalar, organizasyon. Buraya nasip oldu. Biz de mutluyuz. Bizleri görüp, bizlerle tanışıp, İslam'ı seçmiş olması bizleri mutlu ediyor. Rabbime sonsuz şükürler olsun, kardeşimize tekrar İslam'a hoş geldin diyorum" dedi.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.