'Okçuluk, dikkat dağınıklığını tedavi ediyor'

'Okçuluk, dikkat dağınıklığını tedavi ediyor'

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Topaloğlu, okçuluğun, dikkat dağınıklığı rahatsızlığının tedavisinde önemli rol oynadığını söyledi.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, okçuluk sporunun dikkat dağınıklığı rahatsızlığını tedavi ettiğini söyledi.

Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okçuluğa ilginin her geçen gün arttığını ve çocukların gelişimi açısından da önemli bir branş olduğunu kaydetti.

Okçuluğun temelde güce dayalı bir spor olmadığına dikkati çeken Topaloğlu, "Bu sporda konsantrasyon ve odaklanma çok önemli" dedi.

Okçuluğun dikkat dağınıklığında çok önemli rol oynayan bir spor olduğuna işaret eden Topaloğlu, "Tedavi edici bir spor. Birçok anne, baba, okullarda öğretmenlerin tespit ettikleri dikkat dağınıklığı olan çocukları bize getiriyor. Bizde gördüğü eğitimle bu rahatsızlığını çok rahatlıkla giderebiliyor" diye konuştu.

Okçuluğu bir "huzur sporu" olarak niteleyen Topaloğlu, sporcuların rakipten çok kendileriyle yarıştığını ifade etti.

"Okçuluk konsantrasyon sağlar"

Türkiye olarak, dünya sıralamasında okçulukta ilk 10'un içerisinde yer aldıklarını ifade eden Topaloğlu, " Yanındakinin ne yapıp ne yapmadığı onu çok ilgilendirmez. O sadece okunu atar puanını alır, kazanır veya kaybeder. Çok ciddi bir ruhi dinginliğe ulaşır. Okçuluk çok ciddi konsantrasyon sağlar" değerlendirmesinde bulundu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.