Öğretmenlere 'cihad'ın çerçevesini çizdik

Öğretmenlere 'cihad'ın çerçevesini çizdik

Milî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan cihat ve bazı vakıflarla yapılan sözleşmeye dair açıklama

Mili Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, okullardaki öğretilecek cihat kavramı ve bazı vakıflarla yapılan sözleşme ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Sabancı Öğretmenevinde düzenlediği basın toplantısında eğitime ilişkin gündemi değerlendirdi. 

Öğretmenlere 'cihad'ın çerçevesini verdik

Cihat kavramının müfredata alınmasına yönelik Yılmaz, "Cihat normalde kötü bir kelime değildir. Çok iyi bilinmiyor. Velilerin kaygısı, ´Bunları kim öğretecek ve doğru öğretilecek mi´..." dedi. "Cihat denilince sosyal medyada kötü görüntüler çıkıyor. Dolayısıyla da bunun için nasıl bir yol izleyeceksiniz?" sorusu üzerine Bakan Yılmaz, bu bilinmezliği ortadan kaldırmanın Milli Eğitim Bakanlığı´nın görevi olduğunu belirterek, "Öğretmenlerimize biz bir çerçeve koyduk. ´İslam bir orta yoldur´ diyoruz. ´Aşırılıklardan kaçınır´ diyoruz. İkincisi, adı barış dini olan İslam, barıştan geliyor. Barış dini olan bir dinin bir kelimesi savaşa, kırmaya, dökmeye getirilebilir mi?" diye konuştu.

Vakıf ve derneklerle yapılan anlaşma

Millî Eğitim Bakanlığının bazı vakıflarla yaptığı protokole ilişkin bir soruya karşılık Yılmaz, bakanlığın sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yaptığını, hemen hemen her genel müdürlüğün diğer kurumlarla protokolünün bulunduğunu anlattı. Dolayısıyla protokolün sadece bir kurumla yapılıp diğerleriyle yapılmadığının belirtilmesinin doğru olmadığını vurgulayan Yılmaz, protokol yapılan dernek, özel sektör, ticaret odaları, üniversiteler, sağlık kuruluşlarından örnekler vererek, şöyle devam etti: "Biz insanımıza hizmet edeceğiz. Kaynak, hat yazısı, ebru veya bağlama dersini halk eğitimlerle veriyoruz. Halk eğitim, sivil toplumsuz, halksız olmaz. Dolayısıyla bir sivil toplum kuruluşu, benim üyelerime ´şu çalışmayı yapalım´ dediğinde bunda bir sakınca yok. Hiç kimseyi de bundan ayrı tuttuğumuz yok."
 
Bakan Yılmaz, mesleki eğitimde 76 olmak üzere toplamda 200´e yakın sivil toplum kuruluşu ile protokol imzalandığını aktararak, "Milli Eğitim Bakanlığı´nın STK´larla çalışması normaldir. Burada bir rahatsızlık duymaya gerek yok. Eğitime kim katkıda bulunmak isterse herkesle iş birliği yapmaya, beraber yol yürümeye hazırız. Birisi gelip ´Sizinle çalışmak istiyoruz´ dediğinde, ´Kusura bakma sizinle çalışamayız´ deme lüksümüzün olmadığını söylüyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.