Öğrencinin ateşini veliler ölçecek

Öğrencinin ateşini veliler ölçecek

Milyonlarca öğrenci, marttan bu yana kapalı olan okullarının yeniden açılacağı günü bekliyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 31 Ağustos’ta okulların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Bakanlık son olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile okullarda uyulacak hijyen kurallarının yer aldığı kılavuzun uygulanması konusunda iş birliği protokolü imzaladı. MEB Başöğretmen Salonu’nda düzenlenen protokol, Bakan Ziya Selçuk ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla gerçekleşti.

Örnek ilkokul

Kılavuza göre hazırlanan Çankaya İlköğretim Okulu da kapılarını basın mensuplarına açtı. MEB ve TSE yetkilileri, okullarda alınan önlemleri tanıttı. Ateş ölçümünün ardından giriş yaptığımız okulda, TSE Uzmanı Elif Kırbaş, Milliyet’e alınacak önlemleri şöyle anlattı:

“Okullar açıldıktan sonra öğrencilerin ateş ölçümleri veliler tarafından yapılacak. Çocuklarımızın okul girişinde ateşleri ölçülmeyecek. Öğrencilerin dışında bütün personelin ateşi okul girişinde ölçülerek, maskeli bir şekilde içeriye girmeleri sağlanacak. Sonrasında çocuklarımız kontrollü bir şekilde sınıflarına alınacak. Sınıfların girişlerine el dezenfektanları mevcut. Sınıflarda oturma düzenleri sosyal mesafeye göre, çapraz şekilde düzenlenecek. Teneffüslerde çocuklarımıza maskenin nasıl takılıp çıkarılacağına dair, sosyal mesafeye uymalarına ilişkin hatırlatma anonsları geçilecek. Öğrencilerimiz teneffüslerde de öğretmenlerimizin kontrolünde olacaklar. Sınıflar, yemekhane, tuvaletler, ortak kullanım alanları, spor salonları kılavuza göre düzenlenecek. Spor salonlarının havalandırmaları camlardan yapılacak. Belirli periyotlarda belirli öğrencilerin içeri alınması temin edilecek.”

Milliyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.