Öğrencilerine çay ve simit dağıtıyor

Öğrencilerine çay ve simit dağıtıyor

Amasya Üniversitesi’nde,final sınavları döneminde üniversitenin kütüphanesinde ders çalışan öğrencilere gece ücretsiz çay ve simit ikram ediliyor.

 Uygulamayı hayata geçiren Rektör Prof.Dr.Metin Orbay öğrencilerine nefes aldırmak için böyle bir uygulama başlattıklarını söyledi.

Üniversite tarafından hayata geçirilen uygulama kapsamında Rektör Prof. Dr. Metin Orbay, öğrencilere kendi elleriyle çay, simit ve kahvaltılık ikram etti.Uygulamanın öğrenciler tarafından da beğenildiğini ifade eden Orbay,yaptığı açıklamada, zorlu final sınavları döneminde bir nebze de olsun öğrencileri rahatlamak ve onlara destek vermek amacıyla çay ve simit ikramının başlatıldığını söyledi.
Prof. Dr.Orbay, sınav dönemi süresince uygulamanın devam edeceğini belirterek, şöyle konuştu:"Sadece eğitim, öğretim ve araştırma olarak değil, öğrencilerimizin barınmasından ulaşımlarına, sosyal ve kültürel faaliyetlerine kadar birçok sorumluluk alanımız bulunuyor. Amasya Üniversitesi öğrencilerinin büyük bir kesimi il dışından geliyor ve barınma noktasında yurtlar ile kiraladıkları evlerde kalıyorlar. Öğrencilerimiz maalesef dönem içinde çalışmayıp vize ve final haftası yoğun bir çalışma temposuna giriyorlar. Bu dönemde öğrencilerimize bir nebze soluk aldırmak için böyle bir uygulamaya başladık."
Çay ve simit ikramının gece 24.00'te başlayıp bir saat servis yapılacağını belirten Orbay, sınavların sona ereceği güne kadar belirli günlerde öğrencilere ücretsiz olarak çay ve simit ikramının yanında, çorba ve pide dağıtımının da yapılacağını vurguladı.
Soğuk günlerde kendilerine ders çalışma alanı sağlayan ve ikramlarda bulunan üniversite yönetimine teşekkür eden öğrencilerden Ayşe Yılmaz ise "Vize ve final haftaları derslerimizin yoğunluğu nedeniyle genellikle ders çalışarak sabahlıyoruz. Gece geç saatte şehirde yemek yiyecek mekan bulamıyoruz. Böyle bir ikramın yapılması bizim için çok güzel oldu. Gece boyunca ders çalıştığımız için zinde olmamız gerekiyor, ders çalışmaya bir şeyler atıştırarak devam etmek dersimize olan motivasyonumuzu da artırıyor" değerlendirmesinde bulundu.


AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.