Öğrencilere ilk ara tatil tavsiyeleri

Öğrencilere ilk ara tatil tavsiyeleri

İlk ve orta dereceli okullarda bu yıl başlayan uygulamayla 18-22 Kasım tarihleri arasında ilk ara tatil yapılacak. Uzmanlar, bu dönemde ailelerin çocuklarına zaman ayırmasını öneriyor

Milyonlarca öğrenci bu yıl Türkiye'de ilk defa yapılacak ara tatile hazırlanıyor. 2023 Eğitim Vizyonu çalışmaları doğrultusunda hazırlanan Yeni Eğitim-Öğretim Çalışma Takvimi Modeli'ne göre bundan böyle nisan ve kasım aylarında birer haftalık ara tatiller yapılacak.

"MEB'den 18 milyon öğrenciye etkinliklerle dolu ilk ara tatil modeli"

MEB, 18-22 Kasım'da yapılacak ilk ara tatilde, öğrencilerin bir yandan dinlenirken bir yandan da keşfederek öğrenip keyifli vakit geçirmeleri için sanatsal, sportif, sosyal, kültürel ve bilimsel etkinliklerden oluşan bir program hazırlandı.

"Ara tatiller eğitim için derin bir nefes"

Konu ile ilgili İLKHA'ya açıklamada bulunan Fevzi Çakmak Ortaokul Müdürü ve aynı zamanda ÖĞ- Der Siirt Şube Başkanı Murat Kalkan, bu ara tatil ile öğrencilerin rahat bir nefes alarak deşarj olmuş bir şekilde okullarına döneceklerini ifade etti.

Kalkan, "Bilindiği üzere 18-22 Kasım arası bir ara tatil Türkiye'de ilk defa uygulanacak.  Milli Eğitim Bakanlığının bu tatil ile hedeflemek istediği öğrencilerin biraz olsun derslerden uzaklaşarak sosyal etkinliklere ağırlık vermeleridir. Bu etkinlikler bir gezi, müze ziyaretleri, yakın çevre ziyaretleri ve bunun dışında sinema, tiyatro gibi ders dışı farklı aktivitelerle öğrenciler rahatlayarak okullarına döndüklerinde daha deşarj olmuş bir şekilde ders başı yapabilmeleri amaçlanmaktadır." dedi.

"18-22 Kasım arasında yapılan etkinliklerle Türkiye'nin fotoğrafı ortaya konacak"

Mili Eğitim Bakanlığının planlamalar yaptığını ve bu planlamalar ışığında hangi etkinliklerin yapılacağının örneklerini 81 ilde bulunan bütün okullara gönderdiğini ifade eden Kalkan, "Siirt'te yapılacak etkinlikler arasında çocuklar sivil kıyafetleri ile çalışan anne veya babalarının iş yerlerini ziyaret edecek. Onlarla hasbihal edecek. Bizler de bu etkinlikleri fotoğraflayarak Milli eğitim Müdürlüğüne göndereceğiz. Bu şekilde Türkiye'nin fotoğrafı çekilerek 18-22 Kasım arasında hangi sosyal etkinlikler yapılmış bunların bir fotoğrafı ortaya konacak." diye konuştu.

"Ara tatil LGS ve YKS gibi sınavlara hazırlanan öğrenciler için de iyi bir fırsat"

8'nci sınıflar için bu tatilin, genelde konu tekrarı, biraz daha soru çözmek ve eksik oldukları konuları telafi etmek için iyi bir fırsat olduğunu dile getiren Kalkan, "Siirt'te çocukların yapabileceği bir birçok alternatif gezi programları var? Mesela Hasankeyf'e gidilebilir. Bizler böyle bir gezi yapmayı, bunun dışında kız çocuklarımızı ayrı, erkek çocuklarımızı ayrı bir şekilde camiye götürmeyi ve çocukların biraz olsun ruh hallerini değiştirecek etkinlikler yapmaya vesile olacağız. Bu etkinliklere genelde 5, 6 ve 7'nci sınıflar katılım sağlayacak. Çünkü artık yavaş yavaş LGS sınavı da yaklaşıyor." dedi.

Çocuklar bütün zamanlarını okulda geçirdikleri için çoğu şeyden mahrum kalıyor

Çocuklar maalesef bütün zamanlarını okulda geçirdikleri için oyun oynayacakları zaman kalmadığını ifade eden Kalkan, " 8'inci sınıfta okuyan çocuklar haftanın 7 günü okulda iken 5, 6 ve 7'nci sınıflar ise haftanın 6 gününü okulda geçiriyor. Bunlar aileleri ile vakit geçiremediği için aile terbiyesi, çevre ve sosyal ilişkilerden mahrum kalıyor. Bu nedenle 18-22 Kasım arasında yapacakları tatil güzel bir fırsat olacak. Bu nedenle aileler çocuklarıyla güzel bir vakit geçirsinler. Derslerini aksatmasınlar ama derslerine fazla ara vermeden anne babaları ile vakit geçirsinler. Özellikle aile sevgisine muhtaç olduğumuz bir dönemde aile kavramı daha da bir önem kazanacak hem de anne ve babanın çocukları ile olan ilişkisi pekişecektir." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.