Öğrencilere güvenli internet kullanımı anlatıldı

Öğrencilere güvenli internet kullanımı anlatıldı

Ankara Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, Kazan'da öğrencileri "güvenli internet kullanımı" konusunda bilgilendirdi.

Kazan Efes Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde düzenlenen "Güvenli İnternet ve Siber Suçlar" konulu toplantıda Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görev yapan polis memuru Valit Aslankol, internette karşılaşılan suç türleri ve bu suçlara karşı alınacak önlemler konusunda bilgi aktardı. 

Konuşmacı Valit Aslankol öğrencilere güvenli internet kullanımı ve siber suçlar hakkında bilgiler vererek internet ortamı sanal olsa da suç gerçek olduğunu ve bunun hukuki yaptırımlarının bulunduğunu söyledi.
Aslankol, bir başkası tarafından bilinen şifrenin "güvenli" olmayacağı uyarısında bulunarak son dönemde en çok karşılaşılan dolandırıcılık olaylarının altında bu durumun yattığı bilgisini paylaştı.

Sosyal medyadaki paylaşımlar konusunda öğrencilere uyarılarda bulunan Aslankol, "Dijital dünyada izler silinmez. Bilgisayar ve akıllı cep telefonlarınızdaki bütün veriler defalarca silinmiş olsa dahi yine de geri getirilebilir. Bu nedenle sizleri daha sonra zor durumda bırakacak paylaşımlarınız hakkında daha dikkatli olun" dedi.

Güvenli internet kullanımının püf noktalarını da değinen Valit Aslankol kaynağı bilinmeyen elektronik posta ve eklerinin açılmaması, şifrelerin basit ve tahmin edilebilir olmaması, internette ziyaret edilen sitelerin sertifika bilgilerinin araştırılması ve şifrelerin paylaşılmaması konularında uyarılarda bulundu. 

Kaymakam Murat Duru da internetin günlük hayatın bir parçası haline geldiğine dikkati çekerek "İnternetin inanılmaz faydaları olduğu kadar, bilinçsiz kullanımda zararı var. Bu kapsamda ilçemizde 3 bin 500 öğrencimize internetin zararlarını ve faydalarını anlatmak amacıyla bu projeyi hayata geçirdik" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.