OGM ormanları sertifikalandırmaya devam edecek

OGM ormanları sertifikalandırmaya devam edecek

Orman Genel Müdürlüğünce 2010'da başlatılan çalışmalar kapsamında 2,4 milyon hektar orman alanı sertifikalandırıldı

Orman Genel Müdürlüğünün, 2010'da başlatılan çalışmalar kapsamında bu yılın Ağustos ayı itibariyle toplam 2,4 milyon hektar orman alanını sertifikalandırdığı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, ülke genelinde uygulamaya konulan sertifikasyon çalışmalarında pilot bölge olarak belirlenen Bolu, Muğla, Kastamonu, Zonguldak, Bursa, İstanbul Bölge Müdürlüklerine bağlı 29 işletme müdürlüğünde 2,4 milyon hektar orman alanı, Orman Yönetim Konseyi (FSC) programına göre sertifikalandırıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu sertifikasyon çalışmalarına hızla devam edilmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

"3 Mart 2013 tarihinde uygulamaya giren AB Komisyonu kararı ile orman ürünlerinin uluslararası ticaretinde yasallık belgesi isteniyor. Bu açıdan orman ürünlerinin uluslararası ticaretinde önümüzdeki süreçte sertifika zorunluluğu getirilmesi kuvvetle muhtemeldir. Bu sebeple sertifikasyon çalışmalarında maliyetin düşürülmesi ve sertifikalı orman alanlarımızın artırılması amacı ile Orman Genel Müdürlüğü ile TSE arasında imzalanan protokol kapsamında Ulusal Standartların TSE tarafından oluşturularak tüm ülkemiz ormanlarının PEFC sertifikasyon sistemine göre sertifikalandırılması hususundaki çalışmalarımıza devam ediyoruz."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.