Ofis çalışanları serinlemek için bunları yapıyor

Ofis çalışanları serinlemek için bunları yapıyor

Ofis çalışanları yaz aylarında serinlemek için en çok kahve ve çay içiyor, vantilatör, klima ve ıslak mendille serinlemeye çalışıyor.

Okulların da kapanmasıyla birlikte pek çok aile tatile, yazlıklarına gitmiş olsa da nüfusun büyük çoğunluğu kısa molalar dışında tüm yazı çalışarak geçirecek. Avansas.com verileri yazı ofiste geçirecek çalışanların yaz sıcaklarıyla başetme yöntemlerini ortaya koydu. Verilere göre; yaz aylarında ofislerde en çok içecek tüketimi artıyor. Ancak beklenenin aksine soğuk içecekler değil, yazın da şampiyonu kış aylarında olduğu gibi kahve ve çay. Haziran-Eylül döneminde en çok sipariş edilen ürünler arasında kahve ve süt ürünleri, ardından dökme çay geliyor.

Kahve ve çayı, su ve soda takip ediyor. Soğuk ve gazlı içecekler ile enerji içeceklerinin satış oranları da yaz aylarında artıyor. Çay ve kahve hem kadınlar hem erkekler arasında en çok tercih edilen içecek ama Türk kahvesinde durum değişiyor. Kadınlar erkeklerden daha fazla Türk kahvesi içmeyi tercih ediyor. Tabi bu içeceklerin tüketimine paralel olarak tüm yaz boyunca oldukça fazla kullan at bardak ve karıştırıcı sipariş ediliyor. İçecek tüketim tercihi, hava sıcaklıklarındaki farklılıklardan dolayı bölgelere göre de değişiklik gösterebiliyor. Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu gibi yaz aylarının daha sıcak geçtiği bölgelerde gazlı içecekler daha fazla tüketiliyor.

Yaz mevsiminde satışı artan ürünler arasında içeceklerden sonra ikinci sırada klima, vantilatörler ve ıslak mendil geliyor. Kış aylarında da kullanılabiliyor olması klima satın alma oranını da arttırıyor. Klima dışında ofis çalışanlarının daima pratik ve düşük maliyetli bir diğer serinleme yöntemi de vantilatör. Islak mendiller de yaz aylarında satışı artan ürünler arasında yer alıyor. Islak mendil yaz aylarında temizlik ürünü olmasının yanında bir serinleme malzemesi olarak da kullanılıyor.

Serinlerken maliyetlerini düşüren işletmeler ise ıslak havluyu tercih ediyor. Özellikle ofis dışında çalışan saha satış ekiplerinin ıslak mendil kullanımı da yaz aylarında artış gösteriyor. Yazın daha fazla sipariş edilen ürünlerden biri de ofis tipi mini buzdolapları. İçeceklerin ve özellikle suyun soğuk olmasının önemli olduğu yaz aylarında mini buzdolabı satın alan ofislerin sayısında da artış yaşanıyor.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.