ODTÜ'lü öğrencilerden rektör hakkında suç duyurusu

ODTÜ'lü öğrencilerden rektör hakkında suç duyurusu

ODTÜ'de öğrenim gören 3 öğrenci, üniversitede son dönemde meydana gelen olaylara ilişkin Rektör Prof. Dr. Ahmet Acar hakkında suç duyurusunda bulundu

ODTÜ bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğrencisi Kadir Gültekin, makine mühendisliği öğrencisi Mustafa Yerlitaş ve petrol mühendisliği öğrencisi Özgür Orhan'ın avukatı Samet Can Olgaç, Rektör Prof. Dr. Ahmet Acar hakkındaki şikayet dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.

Dilekçede, 19 Aralık 2015'te bireysel olarak namazlarını kılmak ve Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde sabah namazı programına katılmak isteyen şikayetçi öğrencilerin başka bir grubun hakaret ve tehditlerine maruz kaldıkları, darbedildikleri kaydedildi.

Üniversite mescidine gitmek isteyen öğrencilere, 22 Aralık 2015'te de 40-50 kişilik bir grup tarafından saldırıldığı anlatılan dilekçede, "ODTÜ'de daha önce depo olarak kullanılan ve mescide dönüştürülen alanın dolu olması nedeniyle kampüste bulunan basketbol sahasının kenarında seccadelerini serip namazlarını kılmaya çalışan öğrencilere saldıran grup, öğrencilerin önünde yer alan seccadeleri alıp öğrencileri itekleyerek namaz kılmalarını engellemişlerdir" denildi.

"Üniversitenin genel denetim ve gözetiminden sorumlu rektör ve diğer yetkililerin, olaylar yaşanırken güvenlik önlemi almayarak birçok öğrencinin darbedilmesine, ibadet hürriyetlerinin kısıtlanmasına neden oldukları" belirtilen dilekçede, şu ifadeler yer aldı:

"Olayların meydana geldiği sırada tek bir güvenlik elemanı dahi olaya müdahale etmemiş, öğrencilerin darbedilmesine seyirci kalınmıştır. Genel güvenliği sağlamakla görevli olan rektör ve diğer yetkililer, emniyet birimlerinin olaya müdahalesine de izin vermeyerek adeta saldırganları korumuştur. Devamında birçok defa sözlü ve yazılı talepte bulunulmasına rağmen saldırganlar hakkında hiçbir disiplin işlemi yapılmamıştır."

Dilekçede, Rektör Prof. Dr. Acar ve diğer yetkililer hakkında "görevlerini gereği gibi yapmayarak hürriyeti tahdit, yaralama, tehdit, hakaret, dini ibadetlerin engellenmesi gibi suçların oluşumuna sebebiyet verdikleri" gerekçesiyle dava açılması istendi.

aa

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum