ODTÜ'deki mescidin yapımını durdurdular

ODTÜ'deki mescidin yapımını durdurdular

PKK ve diğer sol terör örgütleri mensuplarının cirit attığı ODTÜ’de mescit inşaatı baskılar yüzünden durduruldu. Yönetimin, militan öğrencilerin tehdidine boyun eğmesi tepki çekti.

Türkiye’deki üniversitelerde yuvalanan terör örgütü PKK ile marjinal sol örgütler, öğrencilerin faaliyetlerini ve taleplerini engellemeye devam ediyor. ODTÜ Yabancı Diller Yüksek Okulu’nda (Hazırlık Bölümü) bulunan muhafazakar öğrencilerin, mescit talebine karşı ayaklanan sol grupların tepkisi üzerine bir süre önce başlayan mescit inşaatı durduruldu. 

odtü, pembe baraka, mescid,

GEÇEN YIL DA DURDURDULAR 

Türk ve yabancı yaklaşık 3 bin öğrencinin eğitim gördüğü Hazırlık Bölümü’nde öğrenciler, kazan dairesinden bozma, lağım kokan, yalnızca 7 kişinin saf tutabileceği bakımsız ve son derece yetersiz bir yerde namazlarını kılıyordu.  Bu şartlarda namazlarını kılmak zorunda kalan öğrenciler, geçen yıl yeni bir mescit yapılması için imza toplayıp yönetime teslim etti. Öğrencilerin talebi okul yönetimi tarafından olumlu karşılanarak, ‘Pembe Baraka’ denilen binanın bir bölümünün tadilat yapılıp mescide dönüştürülmesi kararlaştırıldı. Bu karara karşı, gösteri yapan aşırı sol grupların tepkisi üzerine mescit yapımından vazgeçildi. 

MESCİTTEN VAZGEÇİLDİ 

Daha sonra okul yönetimi mescidi bu yıl yapacağını belirterek ihale açtı. Tadilat ihalesini kazanan inşaat firması yaklaşık bir ay önce ‘Pembe Baraka’da mescit çalışmalarına başladı. Söz konusu binanın bir bölümünün mescide dönüştürülmesi için yapılan çalışmalar, marjinal sol örgütlerin baskısıyla iki hafta geçmeden durduruldu. İki hafta ara verilen mescit çalışmalarına önceki gün tekrar başlandı. 

odtü, pembe baraka, mescid,

OKUL YÖNETİMİ VAZGEÇTİ

Ancak sol örgütler tarafından yükselen tepkiler nedeniyle okul yönetimi inşaat firmasına, ‘Mescit yapmayın sadece tadilat yapıp bırakın’ talimatı verdi. Buna göre mescide yapılan tamiratların üzeri kapatılarak sadece binanın yenilenmesi için çalışmalar yapılacak. Bu gelişme üzerine öğrenciler, Change.org sitesinde imza kampanyası başlatarak tepkilerini dile getiriyor.

odtü, pembe baraka, mescid,

Vahdet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.