'Ödev verilmemesi, kitap okumama olarak algılanmamalı'

'Ödev verilmemesi, kitap okumama olarak algılanmamalı'

Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güneş, 'Öğrencilere yarıyıl tatilinde ödev verilmemesini olumlu buluyoruz ancak bu, aileler ve öğrenciler tarafından kitap okumama olarak algılanmamalıdır' dedi.

Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okumanın, çocukların okuduklarını anlaması, bunlar üzerinde düşünmesi, eleştirmesi, günlük hayatla ilişkilendirmesi, bireysel ve sosyal değerlerini, dünya görüşünü geliştirmesi, olayları incelemesi ve değerlendirmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Son yıllarda uygulanan eğitim anlayışının öğrencilerin dil, zihin, sosyal ve duygusal becerilerini üst düzeyde geliştirmeyi, öğrenen ve kendini yöneten bireyler olmalarını ve bilgi tüketme yerine bilgi üretmeyi öngördüğünü vurgulayan Güneş, günümüzde bilgi edinmenin çeşitli yolları olsa da en üstün yolun okumak olduğunu ifade etti.

''Talimat, kitap okumaması olarak algılanmamalı''

Yarıyıl tatilinde çocukların şiddet içerikli, önemsiz ve eğitici olmayan televizyon programları izlemesine ve bilgisayar oyunları oynamasına izin verilmemesi gerektiğine dikkati çeken Güneş, şunları söyledi:

"Yarıyıl tatili, eğlenme, dinlenme, aile ve arkadaşlarla daha fazla zaman geçirmek demektir. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da çocukların yarıyıl tatilinde ödev yapmamalarını ve öğretmenlerin de ödev vermemesini istemiştir. Bakanlık, öğrencilerimizin dinlenmesini arzu etmiş, ikinci döneme dinlenmiş bir şekilde gelsin istemiştir. Öğrencilere yarıyıl tatilinde ödev verilmemesini olumlu buluyoruz ancak bu, aileler ve öğrenciler tarafından kitap okumama olarak algılanmamalıdır. Çocuklar, tatilde bir taraftan eğlenmeli ve dinlenmeli, bir taraftan da düşünme, anlama, sorgulama, araştırma, problem çözme, karar verme gibi becerilerinin gelişmesi için kitap okumalıdır."

''Evde okuma saatleri belirlenebilir''

Çocuklar için en önemli modelin büyükler olduğunu ve büyükleri kitap okurken gören çocuğun okumanın önemi ve değeri hakkında fikir edineceğini anlatan Güneş, evde okuma saatleri belirlenmesinin de önemli olduğunu aktardı. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.