Oda Tv yazarı 'Nurcuların Bölünme Tarihi' hakkında kitap yazıyor

Oda Tv yazarı 'Nurcuların Bölünme Tarihi' hakkında kitap yazıyor

OdaTv gibi bir sitede Nurculuk hakkında doğru yazan tek kişi olarak biliniyor

Risale Haber-Haber Merkezi

Oda Tv yazarı Asiye Güldoğan, “Nurcuların Bölünme Tarihi” diye bir kitap çalışması yaptığını söyledi.

Ülkemizde hangi görüşte olursa olsun, bazı yapıların, cemaatlerin, kimi mücadelelerin, “olduğu gibi” yansıtılmadığını, “resmi bakış açı, ideolojik göz, düşmanca bakış veya ön yargılarla” tanımlandığını belirten Güldoğan, “Övmek” ya da “yermek” amacıyla değil de, “hikayesi nedir, ne amaçla bazı kişiler bir araya gelip nasıl bir hedef edinmişler, gelişmelerini ve büyümelerini sağlayan iç/dış dinamikler nedir, varsa başarıları bunu nasıl sağlamışlar?” gibi unsurları hesap ederek öğrenmek, aslında “toplumun birbirini tanımasını” sağlayan bir öğrenmedir. Ben “tanıdığım-bildiğim” kadarıyla, yansız ele almaya, hedef göstermeden, aşağılamadan, önüne ardına “olumsuz sıfat” eklemeden, “negatif üslub” kullanmadan, “olduğu gibi” neyse yansıtmaya ve analiz etmeye çalışırım yazdığım konuları" dedi.

“Nurcuların Bölünme Tarihi” diye bir kitap çalışması bile yapmaktayım

Örnek olarak cemaat, tarikat ve siyasi grupları veren Güldoğan, Nurcuların yazdığı yazıları "hakkaniyetli" bulduğunu ifade ederek yeni bir çalışmasını anlattı:

"Nurcular konusunda da defalarca benzer şekilde yazılar yazdım. Doğrusu Nurcular konusunda daha bilgi sahibiyim, sanırım tarihlerini iyi bilenlerden biriyim. Zaman zaman da bu köşede Nurcuların tarihini ele aldım. “Nurcuların Bölünme Tarihi” diye bir kitap çalışması bile yapmaktayım. Gelen mesajlardan anladığım kadarıyla Nurcular “hakkaniyetli ve Nurculuğu iyi bilen bir yazar olarak” görüyorlar. Hatta Nurcuların sitesi RisaleHaber, birkaç yazımı alıntıladı."

Belki de böyle bir döneme girmek üzereyizdir

Güldoğan, “Bunca şeyi nasıl biliyorsun?” sorusunu ise şöyle cevapladı: 

"Aynı ülkede yaşıyoruz ve hangi görüşten olursak olalım, birbirimizi az çok tanıyoruz. Yazdıklarımın çoğu aslında bilinmeyen şeyler değil, herkes kendi tarafına baktığı için, diğer tarafı pek bilmiyor.

Hangi görüşten olursa olsun Türkiye’de yaşayan insanların, grupların, partilerin, yazarların, sanatçıların birbirlerini “farklılıklarını koruyarak” ama “savaşmadan, dayatmadan, ötekileştirmeden” hakkaniyetli bir şekilde tanıması, hatta tanışması lazım.

Kimbilir belki de böyle bir döneme girmek üzereyizdir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
14 Yorum