Ocak ayı başından beri 544 muhalif gözaltına alındı

Ocak ayı başından beri 544 muhalif gözaltına alındı

Mısır'da ocak ayı başından bu yana yönetime muhalif 544 kişi gözaltına alındı.

Mısır'da güvenlik güçleri tarafından ocak ayı başından bu yana yönetime muhalif 544 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Mısır'da İnsan Hakları ve Özgürlükler Koordinasyonu Başkanı İzzet Guneym, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin, dünden beri başkent Kahire'nin yanı sıra Giza, el-Garbiye, el-Buhayra, Asvan, el-Menufiye, Kefr eş-Şeyh, İskenderiye ve İsmailiye'de 51 muhalifi gözaltına aldığını belirtti.
 
Ocak ayı başından bu yana toplam 544 kişinin gözaltına alındığını dile getiren Guneym, söz konusu gözaltıların, "Yönetim karşıtı gösterilere katılmak, şiddete teşvik etmek, 25 Ocak 2011 devrimi için hazırlıklarda bulunmak veya yasa dışı bir cemaate üye olmak" gerekçeleriyle yapıldığını aktardı.
 
Ülkenin çeşitli kentlerinde düzenlenen darbe karşıtlarına yönelik gözaltılar hakkında bilgi vermeyen Mısır yönetimi, ülkede siyasi gözaltı veya tutukluların bulunduğuna dair iddiaları kabul etmiyor.
 
Mısır'da 24 Kasım 2013'te yürürlüğe giren ve "gösteri yapabilmek için İçişleri Bakanlığı'ndan izin alınması"nı öngören kanun, ülkedeki siyasi oluşumlar ve sivil toplum kuruluşları tarafından tepkiyle karşılanmıştı. 
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.