Obama'dan orta sınıf ailelere destek vurgusu

Obama'dan orta sınıf ailelere destek vurgusu

ABD Başkanı Barack Obama, ‘eşitsizliğin’ ülkenin karşılaştığı büyük sorunlar arasında olduğunu söyledi.

Başkanlık döneminde son ‘Birliğin Durumu’ konuşmasında ekonomik gelişmelere de yer ayıran Obama, orta gelirli aileleri yine gündeme taşıdı.

Obama, başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana her defasında, ‘orta gelirli ailelere’ destek verilmesi gerektiği ve bunun ekonomik açıdan önemine dikkat çekti. Obama, “yeni ekonomide herkese nasıl adil fırsat ve güvenli bir imkân sağlanacağını” anlattı.

Büyük şirketleri eleştirmeyi de ihmal etmeyen Başkan Obama, “Şirketlerin kendi topluluklarına daha az sadakati var. Ve daha fazlası, daha çok refah ve daha iyi gelir çok üstlerde yoğunlaştı. Bu eğilimler (gidişat), çok çalışan ailelerin açlık sınırından çıkmasını çok zorlaştırıyor. Gençlerin kariyetlerine başlamasını ve çalışanların emekli olmalarını daha da zorlaştırıyor.” dedi.

Obama, ekonominin daha iyi durumda olması için, “daha iyi eğitim, Amerikalılara daha iyi ücret ödenmesi, üniversitelerin daha uygun fiyata eğitim vermesi, sosyal güvenlik ve sağlık yardımlarını güçlendirerek, işini kaybetmiş insanları korumak gerektiğini” ifade etti.

BİR GALON BENZİNİN 2 DOLARIN ALTINDA OLMASI İYİ DEĞİL Mİ?

Finsansal kriz ortamında başkanlık görevine seçilen Obama, yüzde 10’ları geçen işsizlik oranını yüzde 5’e indirmeyi başardı. Bu başarısını Kongre’deki konuşmasında anlatan Obama, ‘‘Bir galon (3,7 litre) benzinin 2 dolardan daha az olması iyi değil mi?’’ diye sordu. Obama ‘‘İlerleme kaydettik ama daha çok yapılacak iş var.’’ şeklinde konuştu. 

Obama, Amerikan halkına güvence vererek ekonomi ve ulusal güvenlik konularında dile getirilen kaygıların abartılı olduğunu savundu. Obama, “Amerika Birleşik Devletleri bugün dünyanın en güçlü ve en sağlam ekonomisine sahip bir noktada. Amerika Birleşik Devletleri dünyanın en güçlü ulusu. Bu noktada yakın olan dahi yok’’ ifadesini kullandı.

CİHAN
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.