Obama'dan Müslüman öğrenciye davet

Obama'dan Müslüman öğrenciye davet

ABD'nin Teksas eyaletinde yaptığı saatin bomba sanılması yüzünden gözaltına alınıp 3 gün okuldan uzaklaştırılan lise öğrencisi Ahmet Muhammed, ABD Başkanı Barack Obama tarafından Beyaz Saray'a davet edildi.

Teksas'ın Dallas kentinde 14 yaşındaki Müslüman öğrenci Muhammed'in evinde yaptığı ve öğretmenine göstermek için okula götürdüğü saatin bomba sanılması yüzünden kelepçelenerek gözaltına alınması ve 3 gün okuldan uzaklaştırılması, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Olayla ilgili haberlerin ardından, Ahmed Muhammed'le dayanışma mesajları Twitter'da ön sıralara çıkarken, "#IStandwithAhmed" (Ahmed'in yanındayım) etiketi kullanıldı.

Obama ve Clinton'dan destek

Olay, ABD Başkanı Barack Obama ile Demokrat Parti'nin 2016 Başkan aday adaylarından Hillary Clinton'ın da tepkisini çekti. Öğrenciyle ilgili haberlerin sosyal medyada geniş yer bulmasından sonra, Hillary Clinton ve seçim kampanyası ekibi Muhammed'i destekleyen Twitter mesajları attı. Hillary Clinton, Twitter hesabı üzerinden attığı mesajında, "Varsayımlar ve korku bizi güvenli yapmıyor. Ahmed, meraklı olmaya ve inşa etmeye devam et" ifadelerini kullandı.

saat1-(1).jpg

Olaya kayıtsız kalmayan Başkan Obama da attığı Twitter mesajında Ahmed'i Beyaz Saray'a davet etti. Obama mesajında, "Çok iyi saat, Ahmed. Beyaz Saray'a getirmek ister misin?" diye yazdı. 

Facebook'a davet aldı

Öte yandan Ahmed, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in de desteğini aldı. Zuckerberg, genç öğrenciyi Facebook'a davet etti.

Polis sorgusunun ardından okuldan üç günlüğüne uzaklaştırılan genç öğrenci Muhammed'le ilgili gelişmeleri, Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nin (CAIR) bölge temsilciliği de yakından takip ediyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.