Obama bölgesel felaket ilan etti

Obama bölgesel felaket ilan etti

ABD Başkanı Barack Obama, California'nın kuzeyinde 12 Eylül'de başlayan ve eyalet tarihinin en büyük yangınlarından biri olarak kayıtlara geçen Valley yangınını “bölgesel felaket" ilan etti.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, felaket ilanıyla birlikte bölgede evsiz kalan ya da yangınlarda evi hasara uğrayan felaketzedelere geçici barınma alanları oluşturularak, ev ve iş yerlerinin onarılması ve ihtiyaçlarının karşılanması sağlanacak.

California Valisi Jerry Brown geçtiğimiz günlerde yangınlara ilişkin Beyaz Saray'a gönderdiği yazılı talepte ulusal felaket ilanı isteyerek, “4 yıldır devam eden aşırı kuraklık, doğal alanlarda milyonlarca ağacın kurumasına sebep olmuş ve bu tür kolay büyüyen yangınlar için elverişli bir ortam yaratmıştır" sözlerine yer vermişti.
Felaket ilanının ardından ABD Federal Acil Durum Yönetim Kurumu (FEMA) Vali Jerry Brown'ın FEMA finansal yardım fonunu Lake County felaketzedelerinin kullanımına açtığını duyurdu.

Bölgedeki son duruma ilişkin Lake County Şerifi Brian Martin tarafından yapılan açıklamada, 3 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan Valley (Lake Bölgesi) yangınında kayıp ihbarı yapılan 13 kişiye ulaşıldığı, henüz bulunamayan 2 kişi içinse arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

California Orman Koruma ve Yangın Dairesi, eyalet tarihinin en yıkıcı üçüncü yangını olarak kayıtlara geçen ve 30 bin hektarlık alanı küle çeviren Valley yangınlarında, 1261 ev ve iş yerinin tamamen yandığını, on gündür devam eden söndürme çalışmaları neticesinde yangının yüzde 79 oranında kontrol altına alındığını bildirdi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.